Βίκυ Σταμάτη: Λιθοβολήθηκα για το ακίνητο της Δ.Αρεοπαγίτου

Αθώα δήλωσε για άλλη μια φορά η Βίκυ Σταμάτη κατά τη διάρκεια της απολογίας της ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για τις χρυσές μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα.
Υποστήριξε πως βρέθηκε στο εδώλιο της κατηγορούμενης λόγω της ιδιότητας της ως σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου για τον οποίο ανάφερε χαρακτηριστικά: «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι σταθμός για εμένα, η αρχή και το τέλος». Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου μάλιστα έκανε λόγο για το «μεγαλείο ψυχής του άνδρα της» τονίζοντας πως ακόμα και σήμερα «αν τον ρωτήσετε για τον Σημίτη και τον Παπανδρέου δε θα σας πει κακή κουβέντα!»
Η Βίκυ Σταμάτη η οποία εδώ και έναν και πλέον χρόνο είναι εκτός φυλακής υποστήριξε πως ο λόγος που βρίσκεται στο εδώλιο είναι, επίσης, πολιτικός επισημαίνοντας : «Δίνω το παρον ενώπιον του Δικαστηρίου σας για τον εαυτό μου και προσπαθώ να δικαιολογήσω την παρουσία μου στο ακροατήριο,δεν καταλαβαίνω το γιατί. Απλά διότι είμαι σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, άρα πρόκειται για εκδίκηση, για τιμωρία!»
Για την αγορά του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοαγίτου το οποίο αποτελεί το κύριο σκέλος της κατηγορίας που αντιμετωπίζει η Βίκυ Σταμάτη ανέφερε πως ήταν αποκλειστικά απόφαση του Άκη Τσοχατζόπουλου να περιέλθει στην κατοχή της.
«Λιθοβολήθηκα για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοαπαγίτου για το οποίο ήταν απόφαση του άνδρα μου να έλθει στα χέρια μου. Μου ανακοίνωσε μια ημέρα ότι θα πάρουμε δάνειο.Έφερα αντιρρήσεις. Έβαλα μια υπογραφή για το δάνειο, ήταν όλα έτοιμα, δεν διάβασα κανένα χαρτί.Σε μια εβδομάδα μέσα από την στιγμή που το διαμέρισμα μεταβιβάστηκε σε εμένα, βλέπουμε στην Καθημερινή να υπάρχει μια τεράστια φωτογραφία  και να γίνεται αναφορά για σκάνδαλο(…). Βρισκόμουν πάντα μπροστά σε μια έκπληξη και πάντα εκ των υστέρων, δεν ξέρω γιατί δεν άσκησα καμία επιρροή επάνω του ενώ το ξέρω ότι τον λάτρεψα και με λάτρεψε».
Επιπλέον, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρθηκε σε έναν πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ ο οποίος όπως είπε της τηλεφώνησε και της είπε ότι περνά δύσκολα. «Εγω δεν ζήτησα ελεημοσύνη από κανέναν αλλά ο άντρας μου ζήτησε από συγγενείς και του είπαν οτι αδυνατούν. Οταν τον ρωτούσα γιατι έφτασες σε αυτό το σημείο μου έλεγε γιατι τα έδωσα όλα και μου ανέφερε συγκεκριμένα πρόσωπα».
Η απολογία της Βίκυ Σταμάτη διήρκησε μόνο μία ώρα και θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here