Σταϊνμάιερ σε Τσίπρα: Θαρραλέο βήμα η συμφωνία των Πρεσπών

«Γενναίο, θαρραλέο βήμα» στις προσπάθειες για ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό πρόεδρο, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ανοίγουμε δρόμους συνεργασίας, προσθέτοντας θετικό πρόσημο στις προσπάθειες για ειρήνη και σταθερότητα στη νοτιοανατολική μεσόγειο» επισήμανε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η συμφωνία με την ΠΓΔΜ αποτελεί «μοντέλο συνεννόησης αναμεσά σε δυο λαούς που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά χωρίς να υποτιμούν ο ένας την ιστορία και την ταυτότητα του άλλου» και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα συμβάλλει στη σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Από την πλευρά του, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Σταϊνμάιερ έκανε λόγο για «θαρραλέα κίνηση» εκ μέρους των δύο κυβερνήσεων, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για το γεγονός ότι με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ «δεν έχει δοθεί μία τελική λύση».

Όπως σημείωσε, η πλειοψηφία όσων ψήφισαν στην ΠΓΔΜ ήταν υπέρ της Συμφωνίας, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. «Ελπίζω οι μεγάλες προσπάθειες που έγιναν να μην ήταν μάταιες» πρόσθεσε ο Γερμανός πρόεδρος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here