Σταϊκούρας κατά Μηταράκη, δημοσιοποιεί τη διαφωνία τους-ΣΥΡΙΖΑ: Αν η κατάσταση δεν ήταν σοβαρή, η κυβέρνηση θα θύμιζε Δελφινάριο

Ενω ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε στο υπουργικό συμβούλιο ότι ολοι οι υπουργοί ΄χουν ευθύνες, ο Χρήστος Σταϊκούρας προχώρησε σε μία πρωτοφανή κίνηση, δημοσιοποιώντας την κόντρα που είχε με τον Νότη Μηταράκη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τη διαφωνία του για την επέκταση της προσφυγικής δομής στις Θερμοπύλες, κάνοντας λόγο για εσφαλμένη επιλογή «για μια σειρά» από λόγους:

«1ος. Οι Θερμοπύλες αποτελούν τόπο ο οποίος φέρει τεράστιο ιστορικό και πολιτισμικό φορτίο παγκόσμιας απήχησης.

Με τις Θερμοπύλες γειτνιάζει ο έτερος ιστορικός τόπος της Αλαμάνας.

Μάλιστα, το 2020 εορτάζουμε τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών, και το 2021 τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Έχουμε υποστηρίξει την ιδέα της ενοποίησης των δυο αυτών ιστορικών τόπων και της ανάδειξής τους ως μια ενιαία λειτουργική ενότητα ιστορίας και πολιτισμού.

Την 5η Νοεμβρίου 2019, απέστειλα σχετική επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού κα. Μενδώνη, ζητώντας της το Υπουργείο Πολιτισμού να μπει μπροστά στην προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής.

2ος. Υπάρχουν εκκρεμότητες σχετικά με το καθεστώς που διέπει την κήρυξη του χώρου ως αρχαιολογικού, καθώς και ζητήματα που άπτονται της δασικής νομοθεσίας.

3ος. Πριν λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 10 Σεπτεμβρίου 2020, εγκρίθηκε, από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε αυτό είναι ενταγμένη η αξιοποίηση του ακινήτου των Θερμοπυλών, με άμεσα επόμενα βήματα ωρίμανσης τη σύνταξη Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) και Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ)».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα την τοποθέτησή του, «καρφώνοντας» έτσι δημόσια τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου.

cstaikouras.gr

Υπενθυμίζεται ότι και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός είχε εκφράσει δημόσια τη διαφωνία του για την επέκταση της δομής στις Θερμοπύλες.

ΣΥΡΙΖΑ: «Αν η κατάσταση δεν ήταν τραγική, η κυβέρνηση θα θύμιζε Δελφινάριο»

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης δήθεν έτριξε τα δόντια στους υπουργούς του για τις ευθύνες για το γενικευμένο κυβερνητικό μπάχαλο, η κα Κεραμέως χρεώνει το φιάσκο με τις μάσκες και τα κενά στα σχολεία σε όλους πλην του εαυτού της, ο κ. Σταϊκούρας βγάζει ανακοίνωση για την τοποθέτηση του στο υπουργικό συμβούλιο και την αντίθεση του στην προσφυγική δομή στην εκλογική του περιφέρεια καρφώνοντας τον κ. Μηταράκη και  περί τους σαράντα βουλευτές της ΝΔ δεν επιτρέπουν στον κ. Μητσοτάκη να φέρει στη βουλή για ψήφιση τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία απειλώντας με καταψήφιση» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Αν η κατάσταση απόλυτου χάους δεν ήταν τραγική για τους πολίτες, η κυβέρνηση θα θύμιζε απλά Δελφινάριο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here