Σταϊκούρας: Δεν είναι εφικτή η πλήρης και καθαρή έξοδος

«Η πλήρης και καθαρή έξοδος από τα μνημόνια είναι επιθυμητή αλλά δεν είναι εφικτή» τονίζει ο τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών – Σαββατοκύριακο» που κυκλοφορεί εκτάκτως την Μεγάλη Παρασκευή.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας, η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει νέα μέτρα λιτότητας (πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις και μεγάλη μείωση αφορολόγητου) για μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, έχει δεσμευτεί σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια μετά το 2018, ενώ η υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων για τη ρύθμιση του χρέους όχι μόνο έχει μετατεθεί για μετά το καλοκαίρι, αλλά θα γίνει στο βαθμό που αυτό κριθεί τότε αναγκαίο από τους θεσμούς και θα συνοδευτεί από κάποιον αυστηρό μηχανισμό επιτήρησης και εποπτείας.

Ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis, ο κ. Σταϊκούρας επαναλαμβάνει τη θέση της ΝΔ για πλήρη διερεύνησή της, «με απόλυτη προσήλωση στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο των νόμων και με αυστηρή τήρηση, από όλους της νομιμότητας στη διαδικασία αναζήτησης της αλήθειας» ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «με τακτικισμούς, δεν αφήνει τη Βουλή να ασκήσει πλήρως τα καθήκοντά της».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι ο στόχος της ΝΔ είναι να αποτελέσει την ορθολογική επιλογή μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας, διαβεβαιώνοντας ότι «ακόμα και με αυτοδυναμία, θα αναζητήσει τις μέγιστες δυνατές κοινωνικές συναινέσεις και πολιτικές συνεννοήσεις».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here