Σταθάκης: Εχει δύσκολα μέτρα η συμφωνία, αλλά ήταν η καλύτερη δυνατή

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ)

Η νέα συμφωνία με τους δανειστές φέρνει ηπιότερη προσαρμογή, προβλέπει δύσκολα μέτρα, αλλά ήταν «η καλύτερη δυνατή» στη βάση του πλαισίου που δημιουργήθηκε από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου.  Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης λίγες ώρες μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων. 

Μιλωντας στο Mega,  σημείωσε ότι το νέο μνημόνιο έχει διαφορετική δομή από το email Χαρδούβελη και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία θα υπάρξει μεταστροφή από το α’ ή β’ εξάμηνο του 2016 ενώ προέβλεψε ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη θα ξεκινήσει από το 2017.

Τόνισε ότι το νέο πρόγραμμα δεν προβλέπει νέες μειώσεις σε μισθούς, ενώ οι μειώσεις στις συντάξεις θα είναι οριακές. Για τις μειώσεις στις επικουρικές είπε ότι θα αφορούν τις υψηλές συντάξεις.

Αναφορικά με την κοινοβουλευτική διαδικασία που θα ακολουθηθεί δεν θέλησε να σχολιάσει τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, είπε ωστόσο ότι υπάρχουν οι διαδικασίες και θα βρεθούν οι λύσεις.

Για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι υπάρχει χώρος διαλόγου στο κόμμα με όσους διαφωνούν. Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση μετρήσει μεγάλες απώλειες κατά την ψηφοφορία στη Βουλή, εκτίμησε πως οι εξελίξεις θα είναι ομαλές και ζήτησε αναμονή ώς την ψηφοφορία της Πέμπτης.

Όσο για το εάν το Βερολίνο θα βάλει τρικλοποδιές στη συμφωνία είπε πως η Αθήνα ακολούθησε τη συντεταγμένη διαδικασία, επόμενο βήμα είναι η ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή, μετά η συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής και η ψήφιση της συμφωνίας από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, όπου απαιτείται.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here