Στα σίγουρα (100%) ζήτημα δημοκρατίας

Toυ ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση αναφορικά με το πρωθυπουργικό διάγγελμα για την προεδρία της ελληνικής δημοκρατίας, επισημαίνει σε παρέμβασή του μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ο σκηνοθέτης, ανάπηρος ακτιβιστής και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Ρέλλας.

Το ζουμί της: Το διάγγελμα του Κυρ. Μητσοτάκη μεταδόθηκε από την ΕΡΤ δίχως ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και υποτιτλισμό (ως όφειλε) για κωφές/ούς και βαρήκοες/ους θεάτριες/ες.

Η συνακόλουθη της επισήμανσης απαίτηση του κυρίου Α. Ρέλλα από την Ελληνική δημόσια τηλεόραση να δώσει άμεσα τις δέουσες εξηγήσεις για τον αποκλεισμό των κωφών πολιτών από το περιεχόμενο του πρωθυπουργικού διαγγέλματος είναι κάτι παραπάνω από εύλογη. Το ίδιο ισχύει και για τα συμπληρωματικά συνοδευτικά της: ‘‘Δοθείσης της ευκαιρίας ας μας ενημερώσουν και για τους λόγους για τους οποίους το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ έχει πάψει πια να μεταδίδεται με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα’’.

Ενδιαφέρον, δίχως άλλο, και το χιούμορ του Α. Ρέλλα που εκκινεί από την περί του ρατσισμού και των διακρίσεων πρωθυπουργική διατύπωση στο περί της δημοκρατίας διάγγελμά του, Στη κρίση σας:

‘‘Ο ρατσισμός είναι στα σίγουρα γένους αρσενικού, οι διακρίσεις γένους θηλυκού, και η ανεμπόδιστη πρόσβαση στο περιεχόμενο της δημόσιας ενημέρωσης είναι στα σίγουρα ζήτημα δημοκρατίας’’.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here