Στα πρόθυρα χρεωκοπίας ο δήμος Θεσσαλονίκης

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Το φάσμα της χρεωκοπίας αντιμετωπίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος καλείται από την οικονομική επιθεωρήτρια να καταβάλει το ποσό των 16,6 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό προκύπτει από την κύρια οφειλή ύψους περίπου 6,9 εκατομμυρίων ευρώ για την υπόθεση με τις εισφορές υπαλλήλων στα ασφαλιστικά ταμεία -οι οποίες παρακρατήθηκαν και δεν αποδόθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την περίοδο 1999-2008- και επιπλέον 9,7 εκατομμύρια ευρώ από πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Το οριστικό φύλλο ελέγχου για μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές από την εποχή της υπεξαίρεσης και του σκανδάλου Παπαγεωργόπουλου κοινοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής από την ειδική οικονομική επιθεωρήτρια του υπουργείου οικονομικών Μαρία Θεοδωροπούλου. Μάλιστα, ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως γράφει ο ιστότοπος Αlterthess υποχρεούται να καταβάλλει το εν λόγω ποσό μέχρι την Δευτέρα, διαφορετικά θα «μπλοκαριστούν» οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μετά από συσκέψεις που είχε στο δημαρχείο φέρεται να έχει ζητήσει επείγουσα συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και τον γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκο Κουτεντάκη επιδιώκοντας συνολική λύση για το θέμα.

Παράλληλα, στις συσκέψεις  αποφασίστηκε να κατατεθεί υπόμνημα προς το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Δικαιοσύνης, το γενικό Λογιστήριο του κράτους και το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης όπου θα υπογραμμίζεται η αντικειμενική αδυναμία πληρωμής του ποσού.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here