Στα χέρια δισεκατομμυριούχου πέρασε το περιοδικό ΤΙΜΕ

Το περιοδικό «Time» αλλάζει πάλι χέρια, σχεδόν οκτώ μήνες μετά την πώλησή του στην αμερικανική ομάδα μέσων μαζικής ενημέρωσης Meredith Corporation με το νέο του ιδιοκτήτη να είναι δισεκατομμυριούχος από το χώρο της τεχνολογίας.

Ο συνιδρυτής της Salesforce.com, Μαρκ Μπένιοφ και η σύζυγός του, αγοράζουν το ΤΙΜΕ δίνοντας 190 εκατ. δολάρια όπως μεταδίδει το BBC.

Σε δήλωση του ομίλου Meredith αναφέρεται πως οι νέοι ιδιοκτήτες δεν θα συμμετέχουν στις καθημερινές, λειτουργικές αποφάσεις της επιχείρησης ή στις δημοσιογραφικές αποφάσεις και πως ο ρόλος τους θα είναι υποστηρικτικός.

Ο Μαρκ Μπένιοφ, ο οποίος είναι πρόεδρος, συν-διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρίας cloud computing Salesforce.com, δήλωσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του τρέφουν βαθύ σεβασμό για τον οργανισμό και την εμβληματική του ιστορία.

«Η δύναμη του ΤΙΜΕ ήταν πάντα μοναδική στην αφήγηση ιστοριών των ανθρώπων και στα ζητήματα που μας επηρεάζουν και μας συνδέουν όλους», δηλώνουν.   Οι Μπένιοφ αναλαμβάνουν το περιοδικό εν μέσω μιας περιόδου αβεβαιότητας για τα έντυπα μέσα ενημέρωσης.

Το ΤΙΜΕ έχει μειώσει αισθητά την κυκλοφορία του και αντιμετωπίζει πτώση των διαφημιστικών εσόδων.   Η Meredith ολοκλήρωσε την αγορά της μητρικής εταιρείας Time Inc τον Ιανουάριο και πούλησε μερικούς από τους πιο γνωστούς τίτλους της αμέσως μετά.

Ο Μαρκ Μπένιοφ, με περιουσία 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, έρχεται να προστεθεί στη λίστα δισεκατομμυριούχων που δείχνουν επενδυτικό ενδιαφέρον σε μμε.   Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, αγόρασε την εφημερίδα Washington Post το 2013 ενώ το 2017, η χήρα του Στιβ Τζομπς αγόρασε το περιοδικό The Atlantic.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here