Στα 1.000 τα σχολεία υπό κατάληψη-Συνεδριάζει το Συντονιστικό των μαθητών-Κινητοποιήσεις από ΟΛΜΕ

Συντονιστική Επιτροπή των μαθητών της Αθήνας, καλεί σε ανοιχτή συνεδρίαση στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας στα Πατήσια, προκειμένου να αποφασίσει τη δράση της.

«1000 τα σχολεία που είναι υπό κατάληψη»

«Συνεχίζουμε με μεγαλύτερο πείσμα τον αγώνα μας. Θα αποφασίσουμε συλλογικά τη συνέχεια της δράσης μας» τονίζει το συντονιστικό των μαθητών στο κάλεσμα που είχε απευθύνει για τη σημερινή συνεδρίαση, αμέσως μετά τα συλλαλητήρια της 1ης Οκτωβρίου. Είχαν προηγηθεί τα μέτρα της υπουργού Παιδείας  για το σπάσιμο των καταλήψεων.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της ΟΛΜΕ χτες στην ΕΡΤ οι καταλήψεις ανέρχονται σε 1000 αυτή τη στιγμή, γεγονός που δείχνει ότι έχουν αυξηθεί σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι ο αριθμός των υπο κατάληψη σχολείων έχει μειωθεί.

Οι ανακοινώσεις της Νίκης Κεραμέως έχουν προκαλέσει αντιδράσεις εκτός από τη μαθητική κοινότητα και στους εκπαιδευτικούς, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές αρνούνται να εφαρμόσουν τα εκδικητικά όπως τα χαρακτηρίζουν μέτρα, όπως η υποχρεωτική εξαίρεση από την τηλεκπαίδευση και απουσία των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις.

Κινητοποιήσεις από την ΟΛΜΕ

Η ΟΛΜΕ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε 3ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τις 11πμ από Δευτέρα ως Παρασκευή όταν και τίθεται σε εφαρμογή τα μέτρα που ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως.

Ταυτόχρονα έχει καλέσει τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν άμεσα συμπληρωματικές στάσεις εργασίας από τις 11πμ ως τις 2μμ για τις ίδιες ημέρες για τα ημερήσια σχολεία και αντίστοιχα στάσεις εργασίας για την πρώτη βάρδια των εσπερινών σχολείων, με τις ΕΛΜΕ να καλύπτουν τη δεύτερη βάρδια.

Επιπλέον η ΟΛΜΕ έχει αποφασίσει να ζητήσει από την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει άμεσα απεργία-αποχή ως απάντηση στη σχετική υπουργική απόφαση και κάθε διαδικασία τηλεκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία.

ΟΛΜΕ: Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι καταδότες

«Το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε καταδότες των μαθητών τους. Είναι αυτονόητο ότι κανείς/καμία εκπαιδευτικός δεν πρόκειται να παίξει ένα τέτοιο ρόλο», τονίζει η ΟΛΜΕ και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, αντί να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών επιλέγουν τον απαράδεκτο δρόμο των απειλών, των εκφοβισμών και της τρομοκρατίας. Η άθλια επιχείρηση επιβολής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη δε θα περάσει. Κανένας συνάδελφος να μην υλοποιήσει τις αντιδημοκρατικές εντολές του Υπουργείου Παιδείας».

Σύγκρουση κυβέρνησης με μαθητές και εκπαιδευτικούς

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και επιλέγει τη μετωπική σύγκρουση αντί της ικανοποίησης των αιτημάτων των μαθητών.

Οι μαθητές ζητούν 15 μαθητές ανά τάξη και προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού στην καθαριότητα προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας. Κεντρικό σύνθημα των μαθητικών κινητοποιήσεων υπήρξε το «δώστε λεφτά για την παιδεία, η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here