Στ. Θεοδωράκης: Υπέρ της συμφωνίας αλλά και της πρότασης μομφής

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Βοήθεια στην πατρίδα δεν σημαίνει στήριξη στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης επισημαίνοντας ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας δεν τελειώνει με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.» Ο Στ. Θεοδωράκης υπερασπίστηκε την συμφωνία, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις του, προειδοποιώντας ότι «αν αποτύχει η προσπάθεια αυτή θα γκρεμιστεί ο Ζ. Ζάεφ και θα επιστρέψουν οι εθνικιστές». Ο Στ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε ενδεχόμενη καταψήφιση της πρότασης μομφής από το Ποτάμι «πράξη λειτουργικής πολιτικής αγραμματοσύνης», καθώς διαφορετικά οι βουλευτές του θα περάσουν στην συμπολίτευση.

Ο Στ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι να βοηθήσει ώστε η ΠΓΔΜ να βρεθεί πιο κοντά στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ τονίζοντας την απειλή της διείσδυσης της Τουρκίας στην Βαλκάνια και την ΠΓΔΜ. «Θα παραχωρήσουμε κι άλλο έδαφος στην Τουρκία ή θα ανακόψουμε την προέλασή της;» αναρωτήθηκε ο Στ. Θεοδωράκης και σημείωσε ότι η διεθνής κοινότητα χαιρετίζει την συμφωνία. Πάντως, ο Στ. Θεοδωράκης εξέφρασε επιφυλάξεις για την Μακεδονική γλώσσα και κυρίως για την Μακεδονική εθνικότητα, την οποία χαρακτήρισε «τρωτό σημείο» της συμφωνίας.

Επικρίνοντας την στάση της υπόλοιπης αντιπολίτευσης στο ζήτημα της συμφωνίας, ο Στ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «οι πολιτικοί δεν μπορούν να σύρονται από τα συνθήματα της πλατείας» θυμίζοντας τον Ελ. Βενιζέλο και τον Κ. Μητσοτάκη που έπραξαν διαφορετικά. Ο Στ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στον Αντ. Σαμαρά που ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την σημερινή του σύμπλευση με το γιό του πρώην πρωθυπουργού σχολιάζοντας ότι «ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα».

«Όσα κέρδισε η Αριστερά από τα Μνημόνια, προσδοκά να τα κερδίσει η Δεξιά από τα συλλαλητήρια»

Μάλιστα, ο Στ. Θεοδωράκης σχολίασε ότι έχει την αίσθηση ότι «όσα κέρδισε η Αριστερά από τα Μνημόνια, προσδοκά να τα κερδίσει η Δεξιά από τα συλλαλητήρια» και χαρακτήρισε «αστείο» το να πιστεύει κανείς ότι η ΠΓΔΜ θα μας πάρει τον Λευκό Πύργο, παρότι η Ελλάδα είναι η μεγάλη δύναμη στα Βαλκάνια. Ο Στ. Θεοδωράκης παρατήρησε ότι πρέπει να απολογηθούν όσοι ανέχονται την παρουσία των φασιστών στ συλλαλητήρια, καθώς οι παραχωρήσεις στα άκρα τα δυναμώνουν. Παράλληλα, ο Στ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε την στάση του Π. Καμμένου «τυχοδιωκτική» κι «επικίνδυνη».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here