Σρι Λάνκα: Εκρήξεις και πυροβολισμοί σε έφοδο των αρχών σε γιάφκα τζιχαντιστών-7 συλλήψεις

Εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούστηκαν, σε έφοδο των δυνάμεων ασφαλείας  στα ανατολικά της Σρι Λάνκα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης κατά ομάδας τζιχαντιστών, η οποία σχετίζεται με τις αιματηρές επιθέσεις της προηγούμενης Κυριακής.

Η επιδρομή των δυνάμεων ασφαλείας πραγματοποιήθηκε στην πόλη Αμπάρα Σέινθαμαρούθου κοντά στην Μπατικαλόα. Επτά άομα συνελήφθησαν στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, υπήρξε μία έκρηξη στην περιοχή και όταν οι στρατιώτες πήγαν να κάνουν έλεγχο, δέχθηκαν τα πυρά της ομάδας των αντρών.

Δεν έχουν γνωστοποιηθεί λεπτομέρειες για θύματα από το επεισόδιο αυτό.

Νωρίτερα σε άλλη επιδρομή των αρχών είχε ανακαλυφθεί το οπλοστάσιο και ο χώρος κατασκευή βομβών του Ισλαμικού κράτους στη Σρι Λάνκα. Σύμφωνα ε πληροφορίες, το κρησφυγετο αυτό δεν συνδέεται με την επιδρομή και τις εκρήξεις.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να σημειωθούν και νέες επιθέσεις, κυρίως εναντίον χώρων λατρείας.

Οι εκκλησίες παραμένουν κλειστές στην κοινότητα Κολόμπο και ο αρχιεπίσκοπος Μάλκολμ Ραντζίτ ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυριακάτικη λειτουργία δεν θα τελεστεί, μέχρι νεωτέρας.

Πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές σχεδίαζαν να πλήξουν και τεμένη σουφιστών, τους οποίους θεωρούν αιρετικούς. Σε πολλά τζαμιά, αλλά όχι σε όλα, η σημερινή προσευχή ματαιώθηκε.

Ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε ζήτησε συγγνώμη σήμερα από τους πολίτες, εκ μέρους της κυβέρνησής του, επειδή οι αρχές δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τις πολύνεκρες επιθέσεις. «Δεσμευόμαστε να ξαναχτίσουμε τις εκκλησίες μας, να αναζωογονήσουμε την οικονομία και να λάβουμε όλα τα μέτρα για να αποτρέψουμε την τρομοκρατία, με τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός, αφού νωρίτερα ο πρόεδρος Μαϊθραπάλα Σιρισένα κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση επειδή δεν σταμάτησε τους τρομοκράτες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here