Σρι Λάνκα: Αναζητούνται 140 ύποπτοι για σχέσεις με τον ISIS

Η αστυνομία στη Σρι Λάνκα αναζητά 140 άτομα για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών με θύματα 253 ανθρώπους -καθώς ο αριθμός των θυμάτων αναθεωρήθηκε προς τα κάτω σύμφωνα με τον  πρόεδρο της χώρας, Μαϊθριπάλα Σιρισένα.

Όπως ανέφερε, ορισμένοι νέοι είχαν γίνει μέλη της τρομοκρατικής ομάδας από το 2013, αλλά ανώτατοι αξιωματούχοι της Άμυνας και της αστυνομίας δεν του είχαν δώσει τις πληροφορίες που είχαν λάβει σχετικά με τις επικείμενες επιθέσεις.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε για την αποδυνάμωση των υπηρεσιών πληροφοριών, διότι εστίαζε στη δίωξη στρατιωτικών αξιωματικών που φέρεται να διέπραξαν εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια δέκα ετών εμφυλίου πολέμου με τους αυτονομιστές αντάρτες Ταμίλ.

Μεταξύ των καμικάζι ο Χασίμ

Ο πρόεδρος επιβεβαίωσε επίσης πως ο Μοχάμεντ Ζαχράν Χασίμ, αρχηγός μίας εκ των δύο τοπικών οργανώσεων τζιχαντιστών, στις οποίες η κυβέρνηση της χώρας επέρριψε την ευθύνη σκοτώθηκε καθώς ήταν ένας από τους καμικάζι που ανατινάχτηκαν σε μία από τις επιθέσεις στο Κολόμπο και συγκεκριμένα στο Σανγκρί-Λα.

Ο Χασίμ φέρεται να διέπραξε την επίθεση κατά του ξενοδοχείου που βρίσκεται στην παραλία της πρωτεύουσας, με έναν δεύτερο καμικάζι που αναφέρεται ως «Ιλάμ», υποστήριξε ο αρχηγός του κράτους.

Ο πρώτος εμφανιζόταν σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό κράτος, όπου διακρίνεται να ηγείται επτά ανδρών σε έναν όρκο πίστης στον αρχηγό του ΙΚ Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

«Βγάλτε τις νικάμπ»

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται συνεχίζονται, ενώ οι ηγέτες μουσουλμανικών κοινοτήτων απεύθυναν έκκληση οι συγκεντρώσεις προσευχής σήμερα να γίνουν ιδιωτικά, λόγω των απειλών σε κάποια τζαμιά.

Το θρησκευτικό μουσουλμανικό σώμα All Ceylon Jamiyyathul Ulama εξέδωσε χθες ανακοίνωσε στο οποίο καλεί τις γυναίκες να αποφύγουν να φορούν νικάμπ, τις μπούργκες που καλύπτουν και το πρόσωπο, για να μην πρέπει να εμποδίζουν τις δυνάμεις ασφαλείας στις επιχειρήσεις τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here