Σπρέι-σύμμαχος στην προστασία των ποδηλατών

Το μεγαλύτερο παράπονο (και ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα…) για τους ποδηλάτες είναι ότι οι περισσότεροι οδηγοί τετράτροχων τους αντιμετωπίζουν και τους συμπεριφέρονται στον δρόμο τις νυχτερινές ώρες σαν να είναι αόρατοι. Πλέον αυτό αλλάζει…

Η συνεργασία δύο εταιριών που δραστηριοποιούνται, η μεν πρώτο στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας η δε δεύτερη σε εκείνη των ποδηλάτων προσφέρει μία λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Η Volvo που ως γνωστό δίνει μεγάλη προσοχή στην ασφάλεια και η Grey London συνεργάστηκαν με την Albedo100 και το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός υλικού σε μορφή σπρέι που κάνει τους ποδηλάτες ορατούς όταν πέφτει το σκοτάδι.

Το υλικό ονομάζεται Life Paint και έχει διάρκεια ζωής 10 ημερών. Την ημέρα δεν διακρίνει κανείς διαφορές στο ποδήλατο, αφού είναι αόρατο. Την νύχτα όμως, όταν τα φώτα του αυτοκινήτου πέσουν στο ποδήλατο, ένα λευκό φως αντανακλά πάνω στον σκελετό του με συνέπεια να γίνεται ορατό.

Στην παρούσα φάση το υλικό είναι διαθέσιμο μόνο στην Μεγάλη Βρετανία όπου, σύμφωνα με στοιχεία των Άγγλων, κάθε χρόνο τραυματίζονται περίπου 20.000 ποδηλάτες. Σύντομα όμως, όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι της Volvo, θα το δούμε και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Μάλιστα η σουηδική εταιρία σκοπεύει να προωθήσει το σπρέι και σε άλλα προϊόντα, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τσάντες και σε άλλα αντικείμενα πεζών, αλλά και σε λουράκια σκύλων κατά την διάρκεια της βραδινής βόλτας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here