Σπίρτζης-Ξανθόπουλος για Κουφοντίνα: Η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι ούτε φοβική, ούτε εκδικητική, ούτε αδιάφορη στην ανθρώπινη ζωή

Η δημοκρατία όταν είναι ισχυρή, όταν είναι εδραιωμένη στην κοινωνία και στις ψυχές όσων την υπηρετούν, όταν είναι πραγματική δημοκρατία, είναι μεγαλόψυχη, δίκαιη και ανθρώπινη επισημαίνουν σε δήλωσή τους ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Θεόφιλος Ξανθόπουλος. «Δυστυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει και σε θεσμικό και σε διαχειριστικό επίπεδο, ακριβώς το αντίθετο» υπογραμμίζουν αναφερόμενοι στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τονίζουν πως η μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δηλαδή του σωφρονιστικού συστήματος, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο αναχρονιστικός και αντιεπιστημονικός νόμος 4760/20, σύμφωνα με τα σχόλια του Συνηγόρου του Πολίτη, των δικηγορικών συλλόγων και της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του ανθρώπου και όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δείχνουν τη φοβικότητα της κυβέρνησης στη δημοκρατία, το πολίτευμα που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών για όλους.

Όπως σημειώνουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζουν το σεβασμό τους στην ανθρώπινη ζωή, στην υγεία κάθε ανθρώπου, στα δικαιώματα κάθε ανθρώπου, ενώ παράλληλα εκφράζουν τη «διαφωνία και τη θλίψη τους στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει βάλει τη χώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Δηλώνοντας εκ νέου τη διαχρονική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για καταδίκη της βίας και της τρομοκρατίας, από όπου κι αν προέρχεται, υπενθυμίζουν στη κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι οι αποφάσεις εγκληματικών και παραβατικών δράσεων εκδίδονται για όλους τους ανθρώπους από την ελληνική Δικαιοσύνη.

«Η ευαισθησία μας στην ανθρώπινη ζωή και η δημοκρατική μας αντίληψη δεν μας επιτρέπουν να κλείνουμε τα μάτια στην πιθανότητα της απώλειας ζωής ή της βαριάς βλάβης της υγείας κάθε κρατουμένου και επομένως και του Δημήτρη Κουφοντίνα» σημειώνουν οι τομεάρχες Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης.

Τέλος ζητούν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει και να σεβαστεί τους νόμους της χώρας και να αποδείξει ότι η ελληνική δημοκρατία είναι πραγματική.

«Η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι ούτε φοβική, ούτε εκδικητική, ούτε αδιάφορη στην ανθρώπινη ζωή και την υγεία όλων» καταλήγει η δήλωση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here