Σπίρτζης: Θα αλλάξω τις διοικήσεις των οργανισμών στις δημόσιες συγκοινωνίες

ΦΩΤΟ: IN TIME

Αλλαγή των διοικήσεων των οργανισμών στις δημόσιες συγκοινωνίες για να ασκηθεί μια άλλη πολιτική, κοντά στην κοινωνία, προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Καλύτης για την απόφασή του αποτέλεσε η πρωτοφανής ενέργεια της διοίκησης του ΟΑΣΑ να ζητήσει τη σύλληψη οδηγού που προσπάθησε να μεταφέρει με λεωφορείο πρόσφυγες σε ασφαλές καταφύγιο από τη βροχή αλλά και η στάση της  κατά το διάστημα των διαπραγματεύσεων όπου συνομιλητή είχε την τρόικα και όχι την κυβέρνηση.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αλλάξουν οι διοικήσεις στους οργανισμούς του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ» δήλωσε ο κ.Σπίρτζης. «Αντί να ενημερώσουν την πολιτική ηγεσία, ενημέρωσαν την αστυνομία για να συλλάβουν τον εργαζόμενο».

Μιλώντας στο «Κόκκινο» ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι «σε όλο το διάστημα των διαπραγματεύσεων η διοίκηση του ΟΑΣΑ μιλούσε με την τρόικα και όχι με την κυβέρνηση. Αρνούνται να καταλάβουν ότι έχει αλλάξει η κυβέρνηση στη χώρα και υπάρχει πια μια άλλη αντίληψη για τους ανέργους, άλλη αντίληψη για τους ελέγχους που πρέπει να γίνονται χωρίς «κεφαλοκηνυγούς», άλλη αντίληψη για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και την αντιμετώπισή τους».

«Προσπαθούν να μας δώσουν να καταλάβουμε ότι είναι ακόμη εκεί, δε θέλουν να φύγουν και δε θέλουν να αλλάξουν πολιτική αντίληψη. Εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αλλάξουν οι διοικήσεις στους οργανισμούς, γιατί μέσα από αυτούς μπορείς να ασκήσεις πολιτική» συνέχισε ο κ. Σπίρτζης.

Κατέληξε λέγοντας: «Την εβδομάδα μετά τα capital controls φάνηκε γιατί πρέπει να έχουμε δημόσιους οργανισμούς. Τότε οι δημόσιες συγκοινωνίες μετέφεραν δωρεάν τον κόσμο, τα ΕΛΤΑ μετέφεραν τις συντάξεις των ανθρώπων. Εμείς αυτό προσπαθούμε να εφαρμόσουμε, να έχουμε δημόσιους φορείς με μια άλλη πολιτική, δίπλα στην κοινωνία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here