Χ. Σπίρτζης: Σ΄ένα μήνα αλλαγές σε συμβάσεις-διόδια

Σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων των συμβάσεων παραχώρησης των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων με τις κοινοπραξίες αλλά και τις Τράπεζες, θα προχωρήσει τον επόμενο μήνα η κυβέρνηση, αμέσως μετά την ολοκλήρωση το μοντέλου που επεξεργάζεται το υπουργείο Υποδομών.

Αυτό δήλωσε ο  αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, με βασικό στόχο την μείωση των διοδίων και την διευκόλυνση της τοπικής κυκλοφορίας.

Μιλώντας στο Mega, o κ. Σπίρτζης, είπε ότι το νέο μοντέλο θα συνυπολογίζει την διάρκεια της παραχώρησης και το ύψος των διοδίων με τη συχνότητα των διελεύσεων. Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτση δεν μπορεί να προβλέπεται εξ αρχής ο χρόνος παραχώρησης  των αυτοκινητοδρόμων για 35 χρόνια όπως ισχύει τώρα. Η κυβέρνηση  δεν καταγγέλλει τις συμβάσεις  γιατί το κόστος της ολοκλήρωσης των πέντε αυτοκινητοδρόμων θα είναι μεγαλύτερο.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις στον χώρο του υπουργείου του (Περιφερειακά αεροδρόμια, Τραινοσε ) είπε ότι θα προχωρήσουν όσες έχουν οριστικοποιηθεί οι συμβάσεις τους, ενώ για τις υπόλοιπες τόνισε ότι το υπουργείο θα τις ξαναδεί με στόχο τη μεγαλύτερη συμμετοχή του δημοσίου. Τόνισε ακόμη ότι έχει στρατηγικό στόχο τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, κάτι σαν μία Εγνατία Οδό των Σιδηροδρόμων, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά την εξαγγελία του Αντ. Σαμαρά για WiFi σε όλη την Ελλάδα, ο υπουργός είπε ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν πιλοτικό για έξι μήνες και εφαρμόστηκε σε κάποιους δήμους αλλά τώρα δεν υπάρχει τρόπος φύλαξης των εγκαταστάσεων. «Εμείς δεν θα συμβάλουμε στο πλιάτσικο της περιουσίας του δημοσίου», είπε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here