Σπίρτζης, Παπαχριστόπουλος στη δίκη του Λυμπερόπουλου κατά της BΕΑΤ

 

Στο δικαστήριο, στο πλευρό του Θύμιου Λυμπερόπουλου βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κατά την εκδίκαση της αγωγής της  Taxibeat κατά του συνδικαλιστή των οδηγών ταξί από τον οποίο ζητά αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας.

Το παρών εδωσε και ο βουλευτης των ΑΝΕΛ Θ.Παπαχριστόπουλος.

Η Taxibeat  θεωρεί ότι δηλώσεις του κ.Λυμπερόπουλου όπως ότι από το 2011 η εταιρία φοροδιαφεύγει, λειτουργεί παράνομα και ότι διατηρεί offshore σε νησιά, όπου και καταλήγουν τα έσοδα της εταιρείας «αμαύρωσαν τη φήμη της εταιρίας, θέτοντας σε κίνδυνο την εμπορική πίστη, την επαγγελματική υπόσταση και το εμπορικό μας μέλλον».

«Ένα εξάμηνο πριν την ψήφιση του νέου νόμου το Μάρτιο του 2018, υπήρξαν ανώνυμες αναφορές στο υπουργείο σε σχέση με τον τρόπο πληρωμής της εταιρίας. Καταγγελόταν πως οι οδηγοί λάμβαναν χρήματα με εμβάσματα από το εξωτερικό, άρα χρήματα έφευγαν από τη χώρα» κατέθεσε στο δικαστήριο ο Χρήστος Σπίρτζης, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν γνωρίζει αν εχουν υπάρξει έλεγχοι των αρχών. Όπως επεσήμανε, πριν την ψήφιση του Νόμου 4530/2018 «υπήρχε νομικη αταξία, κενό νόμου και παράβαση νόμου, καθώς σε ορισμένα επαγγέλματα είχαμε καταστρατήγηση τιμής».

Τέλος, ο υπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε στο περιεχομενο των δηλώσεων του Θύμιου Λυμπεροπούλου, σχολιάζοντας πως ως πρόεδρος του ΣΑΤΑ «είναι καθήκον του να υπερασπιστεί τον κλάδο σε θεσμικό πλαισιο. Σε αυτό το μέτρο κινήθηκε».

Νωρίτερα, η οικονομική διευθύντρια της Taxibeat αναφέρθηκε στα αναληθή δημοσιεύματα όπου μεταξύ άλλων γινόταν λόγο για φοροδιαφυγή και φορολογικούς παραδείσους. Σύμφωνα με τη μάρτυρα, η εταιρία ελέγχεται τακτικά από τις φορολογικές αρχές, ενώ δεν καταβάλει φόρο εισοδήματος καθώς ειναι ελλειματική.
«Τα δημοσιεύματα μας έπληξαν και αναγκαστήκαμε να κινηθούμε δικαστικά. Το τελευταίο τριμηνο του έτους, λογω εποχικότητας, ειναι το καλυτερο τρίμηνο με 40% αυξηση. Τα αναληθή δημοσιευματα και ο δημόσιος λογος του Θ. Λυμπερόπουλου που εντάθηκε το Σεπτεμβριο του 2017 είχε σαν αντίκτυπο όχι αναμενόμενη αυξηση. Χρειάστηκαν πρόσθετες ενέργειες όπως την πρόσληψη συμβούλων διαχείρισης και διαφημιστικής καμπάνιας, ύψους 270.000 ευρω».

Όσο για το Θύμιο Λυμπερόπουλο υποστήριξε: «ακολουθεί αναχρονιστικά πρότυπα. Δεν αγκαλιάζει την καινοτομία που φέρνουμε, δεν την αναγνωρίζει. Θέλει να αφήσει τον κλάδο όπως ήταν πριν 20 χρόνια».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here