Σπίρτζης: Είναι πολλές οι αμαρτίες του ΟΑΣΘ και η εξομολόγηση του χρειάζεται έναν Παππά, σαν το Στέλιο…

Με σκωπτικό τρόπο απαντά ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, στην ερώτηση εάν θα μπορούσε η κυβέρνηση να είχε αποφύγει τον διορισμό του Στ. Παππά στη διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα Ειδήσεις, ο κ. Σπίρτζης, αναφέρει σχετικά με την ερώτηση:

Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει την αποιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ…
Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει πολιτικές και επιλογές που θα άφηναν τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα του παλαιοκομματισμού, ως συνέχεια της πρωτεύουσας του παρακράτους και των παρακρατικών και παρεκκλησιασττικών οργανώσεων…
Θα μπορούσαμε να μην επιχειρούμε να σπάσουμε κατεστημένες διακομματικές δομές, που εκμεταλλεύονται πολιτικά και οικονομικά την πόλη για δεκαετίες…
Θα μπορούσαμε, επίσης, να αποφύγουμε την αναζήτηση και στη συνέχεια την ενημέρωση των πολιτών για το τι γινόταν και από ποιούς στον υπό εκκαθάριση πλέον ΟΑΣΘ.
Θα μπορούσαμε να παίξουμε και να διαπραγματευτούμε κάτω από το τραπέζι μέσω του ΟΑΣΘ…
Αν ένα από τα παραπάνω θέλαμε να τα αποφύγουμε, θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει και τον Στέλιο.

Είναι πολλές οι αμαρτίες του ΟΑΣΘ και η εξομολόγηση του χρειάζεται έναν Παππά, σαν το Στέλιο….

Οσον αφορά τις επικρίσεις κατά του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση ότι δήθεν έχει θέση στο στόχαστρό του τη θρησκεία, επισημαίνει:

Εγώ νόμιζα ότι έχει στο στόχαστρο του όσους θέλουν να επιβάλουν την όποια θρησκεία στη ζωή των άλλων. Αυτή η στάση του Προέδρου της Βουλής εκτός του ότι υπηρετεί τις συνταγματικές επιταγές είναι εξόχως ορθόδοξη.

Για να το λέει όμως η αντιπολίτευση κάτι θα έχει καταλάβει πάλι, που δεν “αντιλαμβανόμαστε” εμείς…

Ο κ. Σπίρτζης σχολίασε και την παρέμβαση Λαλιώτη, σημειώνοντας:

Από τη στιγμή που ο Κώστας ήθελε να μιλήσει, είναι απολύτως λογική και αναμενόμενη. Δίνει την οπτική ενός ανθρώπου που υπηρέτησε τον προοδευτικό χώρο δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, σε κεντρικά πολιτικά και οικονομικά θέματα που είναι απολύτως επίκαιρα. Θέτει τις διαχωριστικές γραμμές με τον νεοφιλελευθερισμό και τη δεξιά.
Έκπληξη δεν αποτελεί η τοποθέτηση Λαλιώτη αλλά όσοι, ξεπερνώντας τις πολιτικές τους ρίζες και την ιδεολογία του σοσιαλιστικού χώρου, συγκλίνουν και συμπορεύονται με τον νεοφιλελευθερισμό, τις δυνάμεις και τα πρόσωπα που τον εκφράζουν.
Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι και οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ αριστεράς και δεξιάς δεν ξεπερνιούνται και ότι “ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά” και ποιός συνεργάζεται μαζί της…

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει κάποια στιγμή να θυμηθεί τις πηγές του και να απαντήσει καθαρά: νεοφιλελευθερισμός και βαρβαρότητα ή κοινωνική δικαιοσύνη και προοδευτικό πρόσημο, θα  είναι το αύριο αυτού του τόπου; Δε χωρούν πια υπεκφυγές», επισημαίνει.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here