Σπίρτζης για «γουρούνες»: Δεν θυσιάζουμε την ασφάλεια των πολιτών για το κέρδος

Χίλια συγγνώμη που δεν συνεχίζουμε τη λογική του παλαιοκομματισμού με τη θυσία ανθρώπων για το κέρδος, αλλά η ασφάλεια θα είναι πάνω από όλα. Αυτό τόνισε  ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας Στο Κόκκινο, σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις ασφάλειας για τις «γουρούνες».

Όσοι έχουν «γουρούνες» με κανονικές προδιαγραφές ή ειδικά οχήματα για ΑΜΕΑ δεν επηρεάζονται, το επόμενο διάστημα θα εκδοθούν νέοι όροι και προϋποθέσεις για την κατοχή και ενοικίαση, συμπλήρωσε ενώ σχολιάζοντας το «θόρυβο» που έχει δημιουργηθεί με την παρέμβαση του υπουργείου για τις γνωστές «γουρούνες», δηλαδή τα τρίτροχα ή τετράτροχα οχήματα που ενοικιάζονται μαζικά στις τουριστικές περιοχές της χώρας, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι «δεν μιλάμε για απαγόρευση» και σημείωσε για αυτούς που προχωρούν σε κινητοποιήσεις ότι «καλό θα ήταν να ενημερωθούν πριν κινητοποιηθούν».

Αυτό που υπάρχει σε αυτή την περίπτωση είναι «ακόμη ένα ρουσφέτι της ΝΔ και του παλαιοκομματισμού», καθώς η ΝΔ είχε μία «έφεση» στις μεταφορές, «κάνοντας θυσία πολίτες και επισκέπτες», που χρησιμοποιούσαν οχήματα με μηδενική οδική ασφάλεια, μικρού κυβισμού και χωρίς προδιαγραφές ασφάλειας, με αποτελέσματα πάρα πολλά ατυχήματα, επί δεκαετίες.

«Θεσμοθέτησαν το ενοικιάζονται αυτά τα οχήματα χωρίς ειδική άδεια οδήγησης, απλά με μία άδεια οδήγησης αυτοκινήτου», όπως τόνισε.

Πλέον, «αναστέλλεται η δυνατότητα για αυτά τα οχήματα μικρού κυβισμού, για να μην σκοτώνεται ο κόσμος», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας σε άλλο σημείο ότι αυτά τα οχήματα ενοικιάζονταν κατά δεκάδες στα νησιά χωρίς καμία προφιαγραφή ασφαλείας, με ελλιπή σταθερότητα, που συνήθως κατέληγαν εκτός δρόμου ή ανατρέπονταν.

Αντίθετα, «όποιος πολίτης έχει όχημα, μεγαλύτερου κυβισμού και με προδιαγραφές ασφάλειας, δεν θα έχει πρόβλημα, όπως και τα άτομα με ειδικές ανάγκες που χρησιμοποιούν ειδικά οχήματα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here