Σπίρτζης: Fake news ότι είχαμε συμφωνήσει me τις αυξήσεις στην Αττική Οδό

Για το ενδεχόμενο η Αττική Οδός να επιστρέψει στο δημόσιο νωρίτερα από το 2024, χαρακτηρίζοντας fake news τα περί συμφωνίας του υπουργείου στις αυξήσεις στα διόδια που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία, μίλησε ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Περιμένουμε όλα τα στοιχεία από την εταιρία. Η εισαγγελική έρευνα γίνεται για το αν τα έσοδα και τα έξοδα είναι τέτοια που να αιτιολογούν τη σύμβαση μέχρι το 2024 ή όχι. Αν δηλαδή έχουν αποσβέσει τα επιδοτημένα κεφάλαια, αν έχει γίνει καταστρατήγηση ή όχι» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο υπουργός εξήγησε ότι η σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κατατέθηκε για την αναστολή αύξησης των διοδίων έχει ισχύ για 45 μέρες, οπότε -όπως είπε- είναι στην ευχέρεια της επόμενης κυβέρνησης το αν θα εφαρμόσει το μέτρο, ψηφίζοντάς το.

Σημείωσε ωστόσο ότι με βάση τη σύμβαση που έχει υπογραφεί από προηγούμενη κυβέρνηση, η Αττική Οδός μπορεί μονομερώς να καθορίζει τις τιμές. “Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να αγνοεί το δημόσιο και τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις που έχει” συμπλήρωσε την ίδια ώρα.

Εκτίμησε επίσης ότι η κίνηση αυτή της εταιρίας μπορεί να έγινε γιατί θεώρησε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει αντίδραση εν μέσω εκλογών και κάλεσε τη ΝΔ να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Χθες, ο κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε πως «δεν θα επιτρέψουμε τη βλάβη του δημοσίου συμφέροντος για να παιχτούν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών ενόψει εκλογών».

Από την πλευρά της η εταιρεία προειδοποίησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη, με μια επιθετική ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά στην ανακοίνωση της Αττικής Οδού ότι μπορεί σήμερα οι αυξήσεις «να οδηγούνται εξαναγκαστικά σε αναστολή, ωστόσο όταν η υπόθεση κριθεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, οι Έλληνες πολίτες– στο σύνολό τους κι όχι μόνο αυτοί που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τον αυτοκινητόδρομο– θα επιβαρυνθούν πολλαπλάσια, καλούμενοι να πληρώσουν τις αποζημιώσεις που θα επιδικαστούν».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here