Σπίρτζης από Χανιά: «Και η Κίσσαμος στον ΒΟΑΚ»

ΦΩΤΟ: Από flashnews.gr
Την ένταξη του τμήματος Χανιά – Κίσσαμος στο έργο του ΒΟΑΚ, ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής από τα Χανιά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, των βουλευτών Χανίων, του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγιωνάκη και Μπαλωμενάκη, αλλά και του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου, θα προστεθεί στο έργο της παραχώρησης και το κομμάτι από το Καστέλι προς τα Χανιά. «Για λόγους συντόμευσης των διαδικασιών του διαγωνισμού, το τμήμα αυτό θα ενταχθεί ως τμήμα της προαίρεσης στη διαδικασία, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις»ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «υπήρχαν αποκλίσεις στα 2.000.000 ευρώ για το έργο Χανιά- Άγιος Νικόλαος, και επιλέξαμε την λύση με τις έτοιμες απαλλοτριώσεις και με την πιο σύντομη έναρξη. Η τελική χάραξη είναι Καστέλι-Άγιος Νικόλαος».

Σχετικά με την αποκατάσταση της γέφυρας του Κερίτη, ο κ. Σπίρτζης, τόνισε ότι εντός της εβδομάδας θα υπογραφεί σύμβαση για την αποκατάσταση της γέφυρας, με τις ίδιες διαδικασίες που αποκαταστάθηκε η γέφυρα της Πλάκας ενώ το έργο θα πάρει δύο με τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Ο κ. Σπίρτζης μίλησε και για την αποκατάσταση των καταστροφών από τις θεομηνίες, λέγοντας πως την ερχόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθούν τα τεχνικά δελτία από τις αυτοψίες για να ιεραρχηθούν και τα οποία ανέρχονται στα 100.000.000 ευρώ.

«71.000.000 ευρώ για το νομό Χανίων, 17.000.000 για το δήμο Χανίων, 33.000.000 ευρώ για το δήμο Πλατανιά, 12.000.000 ευρώ για την Κίσσαμο, 5,3 εκ. ευρώ για τον Αποκόρωνα, 3.000.000 για την Κάντανο και 1.000.000 ευρώ για τα Σφακιά. Για τις ζημιές στον ΒΟΑΚ, έχουν πέσει υπογραφές για 15.000.000 ευρώ», ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

Τέλος, σημειώνεται ότι έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας, περίμεναν τον υπουργό κάτοικοι της οδού Μαλινδρέτου στον Σταλό, οι οποίοι εδώ και μήνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις συνεχείς κατολισθήσεις, ζητώντας να δοθεί μία λύση ώστε να μην χάσουν τις περιουσίες τους και να μην υπάρξουν θύματα.

Ο κ. Σπίρτζης συνομίλησε μαζί τους και τόνισε ότι θα λάβει ενημέρωση για το θέμα και θα γίνει προσπάθεια για την βέλτιστη και ταχύτερη επίλυσή του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here