Σπίρτζης: Αύξηση 10% στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ (Γ. ΚΩΤΣΤΙΑΡΗΣ)

Αυξάνεται το απλό εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών καθώς όπως είπε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης  το εισιτήριο θα αυξηθεί έτσι ή αλλιώς κατά 10%, διότι ανέβηκε ο συντελεστής ΦΠΑ από το 13% στο 23%.  Το υπουργείο προγραμματίζει είναι να επιβαρυνθεί λίγο περισσότερο το απλό εισιτήριο, το οποίο, όπως ανέφερε, ο κ. Σπίρτζης στο Βήμα fm, χρησιμοποιούν περιστασιακά τουρίστες ή άλλοι, ώστε να μπορέσει να κρατήσει χαμηλά τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών που χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες που πηγαίνουν στις δουλειές τους με τα Μέσα Μεταφοράς.

Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, ο υπουργός ανέφερε ότι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΔΙΣΥ και των περιφερειακών αεροδρομίων που προβλέπονται μέσα στη συμφωνία. «Δεν μας βρίσκουν σύμφωνους σε σχέση με το πώς πρέπει να γίνονται οι ιδιωτικοποιήσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στη χώρα μας, αλλά είναι δέσμευση της χώρας που πρέπει να τηρήσουμε και πρέπει να ολοκληρώσει αυτό το πρόγραμμα για να βγει από την κρίση μέσα στην επόμενη τριετία», είπε.

Για το χρονοδιάγραμμα σημείωσε ότι προβλέπεται για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΔΙΣΥ να ξεκινήσει ο διαγωνισμός και να ολοκληρωθεί αυτός των αεροδρομίων. Πρόσθεσε ότι έχει βγει η ανάδοχη, πλειοψηφούσα κοινοπραξία, η Fraport, και πρέπει να γίνουν οι ανάλογες συνεννοήσεις για τη σύμβαση που θα υπογραφεί και έχει ήδη συνταχθεί το σχέδιό της. Ο ίδιος εκτιμά ότι έως το τέλος του χρόνου θα υπάρχει συγκεκριμένη σύμβαση για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here