Σπίρτζης: Οποιος προσφέρει μεγαλύτερη τιμή θα αποκτήσει άδεια

Πάμε να δημιουργήσουμε ένα νέο μιντιακό τοπίο, που δεν θα ελέγχει και δεν θα χειραγωγεί το πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση», δηλώνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Επένδυση» ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ΜΜΕ, που έχει τεθεί σε διαβούλευση, ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθαρίζει ότι «όποιος από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες προσφέρει μεγαλύτερη τιμή, δηλαδή περισσότερα έσοδα στο Δημόσιο, θα αποκτήσει άδεια» και θέτει ως στόχο του νομοσχεδίου την «επί της ουσίας διαφάνεια στη λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου».

Απευθυνόμενος στους διαφωνούντες με το νομοσχέδιο, επισημαίνει ότι «αν κάποιοι φοβούνται τον ελεύθερο ανταγωνισμό και δεν θέλουν να πληρώσουν, ας συνεχίσουν να διακινούν μυθεύματα. Δεν πείθουν ούτε τους εαυτούς τους. Εμείς θα υπηρετήσουμε πολιτικές προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος» και καλεί τους τηλεοπτικούς σταθμούς να πληρώσουν τα χρέη τους.

Αναφερόμενος στην καθυστέρηση της διαδικασίας ανάδειξης των νέων μελών του ΕΣΡ, ο κ. Σπίρτζης, σημειώνει ότι «όποιοι καθυστερούν την ανανέωση του ΕΣΡ, έχουν ευθύνες για την καθυστέρηση εφαρμογής και των όσων προβλέπονται στο σχέδιο νόμου. Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που θα λυθεί πολύ σύντομα».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει ότι θα «αναζητηθεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ομογενοποίηση στον χώρο των κομμάτων και των δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Σε αντίθετη περίπτωση, η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές».

Η φράξια είναι άλλο πράμα. Και εκεί οι συμμετέχοντες έχουν κοινή πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα και προσπαθούν να κυριαρχήσουν, να επιβάλλουν κομματικές αποφάσεις. Μόνο που δρουν μυστικά για να αποφασίσουν την πολιτική και την τακτική τους. Η Αριστερά, έχει μακρόχρονη εμπειρία επί του θέματος, καθώς η φραξιονιστική δράση στις τάξεις της αποτέλεσε συχνό φαινόμενο.

Συνήθως, όταν η φραξιονιστική δράση κορυφώνεται, η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη και τις περισσότερες φορές είναι σκληρή. Προσλαμβάνει χαρακτήρα «εμφυλίου» με απίστευτες καταγγελίες να εκτοξεύονται ένθεν και κακείθεν. Υπάρχει φυσικά και η περίπτωση της Τασκένδης όπου οι συγκρουόμενοι δεν έμειναν στη λεκτική αντιπαράθεση, αλλά αυτή ανήκει στο παρελθόν.

Τα λέμε όλα αυτά γιατί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν στελέχη (όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος) που άρχισαν να χαρακτηρίζουν «φράξια» την Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη. Δεν υιοθετούμε την συγκεκριμένη άποψη. Την καταγράφουμε για να αναδειχθεί η κρισιμότητα της κατάστασης.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού και στελέχη της Προεδρικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κρύβουν πλέον ότι ετοιμάζονται για την «επόμενη μέρα». Για τη μέρα που η Αριστερή Πλατφόρμα θα διαχωρίσει τη θέση της και θα κινηθεί πολιτικά αυτόνομα ποντάροντας στη δυναμική που παρατηρείται στην προοπτική εξόδου από το ευρώ.

Παρά την- σχεδόν καθημερινή- κριτική που δέχεται η κυβερνητική πολιτική και κυρίως οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για την επίτευξη νέας συμφωνίας, οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται να «εκπαραθυρώσει» τους επικριτές του. Τουλάχιστον ως την ψήφιση της νέας συμφωνίας από τη Βουλή. Εκείνη τη βραδιά, όλα θα είναι ανοικτά. Φυσικά και το ξεκαθάρισμα με προσφυγή σε κάλπες. «Οι βιαστικές κινήσεις»- λένε χαρακτηριστικά, «ενδέχεται να επιφέρουν καταστροφική αποτελέσματα».

Στο Μέγαρο Μαξίμου, βλέπουν ότι οι περιοδείες και οι εκδηλώσεις της Αριστερής Πλατφόρμας στην επαρχία, προαναγγέλλουν τον σχεδιασμό αυτόνομης καθόδου στις εκλογές. Θα ήθελαν όμως αυτή η πρωτοβουλία να αναληφθεί από τους ίδιους. Να καταδειχθεί δηλαδή ότι η ευθύνη είναι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και όχι του Πρωθυπουργού, ώστε να μην εμφανιστούν οι «θύτες» σαν «θύματα».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here