Σπέκουλα με τη σύλληψη μέλους του ISIS που πέρασε από Ελλάδα

Μια απίστευτη σπέκουλα με στέλεχος του ISIS  που εμπλέκεται στη σφαγή αμάχων στη Συρία και πέρασε από την Ελλάδα όπου φέρεται ότι ζήτησε και πήρε άσυλο, ένα χρόνο τουλάχιστον πριν γίνει γνωστή η σχέση με τουε τρομοκράτες τζιχαντιστές, έχει στηθεί, μετά την σύλληψή του στην Ουγγαρία.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των ουγγρικών και ευρωπαικών αρχών, ο 27χρονος ύποπτος, γνωστός ως Χασάν Φ., συνελήφθη στα τέλη Δεκεμβρίου στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης ενώ ταξίδευε με πλαστό διαβατήριο, αλλά η κράτησή του έγινε γνωστή πριν λίγες ημέρες.

Ορισμένα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο συλληφθείς δήλωσε συνεργάτης των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, πληροφορία που διαψεύδεται κατηγορηματικά από την Αθήνα.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή δικαστική υπηρεσία Eurojust ο Χασάν Φ. εκτιμάται πως εμπλέκεται στην εκτέλεση τουλάχιστον 20 ανθρώπων στην πόλη Χομς, το 2016. Τα θύματα ήταν συγγενείς ενός άνδρα που αρνήθηκε να ενταχθεί στις δυνάμεις των τζιχαντιστών.

Την ίδια χρονιά έφτασε στην Ελλάδα όπου και αιτήθηκε άσυλο, το οποίο έλαβε το 2017. Στην συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα χαρτιά που έλαβε από τις ελληνικές Αρχές, κατάφερε να ταξιδεύσει σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η ειδοποίηση ότι ήταν μέλος του ISIS ελήφθη το 2018.

Οι μετακινήσεις του ερευνώνται σε συνεργασία από την Europol και τις Αρχές άλλων χωρών, όπως ανακοίνωσαν οι ουγγρικές αρχές.

Ο Χασάν ταυτοποιήθηκε με την βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών του Βελγίου, επειδή φέρεται να είχε εμφανιστεί σε προπαγανδιστικά βίντεο της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο δικηγόρος του είπε σε ουγγρικά μέσα ενημέρωσης πως ο πελάτης του δηλώνει αθώος. Ωστόσο,  δικαστήριο της Βουδαπέστης ζήτησε την προφυλάκισή του έως τα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όταν συνελήφθη ο Χασάν Φ. συνταξίδευε με μία γυναίκα, η οποία επίσης έφερε πλαστά έγγραφα.

Δεδομένου όμως ότι ο 27χρονος ταξίδευε με πλαστό διαβατήριο, αντί για το ελληνικό που είχε στην διάθεσή του, εξετάζεται το ενδεχόμενο να εργαζόταν ως διακινητής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here