Σουλτς ερμηνεύοντας το ΟΧΙ: Τα βάσανα του ελληνικού λαού είναι ανυπόφορα

Μετά τις απειλές και τις  παρεμβάσεις, ο πρόεδρος  του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, εμφανίστηκε τώρα υπέρ της ενωμένης Ευρώπης.  «Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν μπορεί να είναι ο στόχος το Grexit»,  δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο  Μάρτιν Σουλτς, υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να διαλυθεί η Ευρωζώνη.

«Περιμένουμε τις προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση, είπε, σημειώνοντας πως αφού η Αθήνα απέρριψε τις προτάσεις των υπολοίπων 18 κρατών – μελών, θα πρέπει τώρα να επανέλθει με μια δική της πρόταση.

Αναφερόμενος στη δημοψήφισμα της Κυριακής, είπε, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα πρέπει να υποτιμάται το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός είπε «όχι». Είναι κάτι πολύ σοβαρό, κάτι που πρέπει να σκεφτούμε. Η μία ερμηνεία είναι ότι πλέον τα βάσανα του ελληνικού λαού είναι πολύ ανυπόφορα. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν, σημείωσε ο κ. Σουλτς.

O ίδιος στην ομιλία του στο  ευρωκοινοβούλιο  το μεσημέρι της Τρίτης, δήλωσε ότι » εάν είχε γίνει το δημοψήφισμα πριν την απόρριψη των προτάσεων των 18, η κατάσταση θα ήταν διαφορετική.

«Περιμένουμε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που απέρριψε τις προτάσεις των 18. Είμαι υπέρ του να μείνει ενωμένη η ευρωζώνη. Χρειάζεται λύση στο δημοψήφισμα. Η αντιπαράθεση δεν είναι λύση. Πρέπει να συγκεράσουμε τις δύο πλευρές και αυτό είναι το σημαντικό. Ελλάδα και εταίροι πρέπει να κινηθούν για την εξεύρεση λύσης. » επεσήμανε ο κ. Σούλτς.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here