Σουηδία: Η ελληνίδα δασκάλα με τις εναλλακτικές μεθόδους

Με μια ελληνίδα δασκάλα, την Στέλλα Καλατζή, που διδάσκει σε σχολείο στο Γκέτεμποργκ ασχολήθηκαν τα σουηδικά ΜΜΕ. Το εκπαιδευτικό σύστημα της ψώρας της προσέφερε την ευκαιρία να υλοποιήσει έναν προσωπικό τρόπο διδασκαλίας ο οποίος και απεδείχθη επιτυχής. 

«Τώρα δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην λύση προβλημάτων, με τους μαθητές να δουλεύουν σε ζευγάρια ή σε ομάδες. Με αυτόν τον τρόπο μπορώ να καταλάβω καλύτερα το πώς σκέφτεται ο κάθε μαθητής και το επίπεδό του», αναφέρει η Σ. Καλατζή σε σουηδικά ΜΜΕ.

Η δασκάλα σημειώνει ακόμη ότι χρησιμοποιεί μεθόδους εμπνευσμένες από παιχνίδια, ψηφιακές πλατφόρμες και έρευνες, καθώς όπως υπογραμμίζει, ο κάθε μαθητής μαθαίνει με διαφορετικό τρόπο. «Η ποικιλία στον τρόπο διδασκαλίας μου δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρω γνώση σε περισσότερους μαθητές», προσθέτει, ενώ παράλληλα παρατηρεί ότι οι μαθητές έχουν πλέον περισσότερη αυτοπεποίθηση, συζητούν περισσότερο και δεν ντρέπονται εάν θα πουν λάθος απάντηση. «Μόλις το βιβλίο των Μαθηματικών εξαφανίστηκε, αρκετό από το άγχος αποτέλεσε παρελθόν», καταλήγει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here