Σοβαρό επεισόδιο στα Ιμια-Τουρκική ακταιωρός συγκρούσθηκε με την ελληνική κανονιοφόρο «Νικηφόρος»

Σοβαρό επεισόδιο που θα μπορούσε να εξελιχθεί και σε θερμή αντιπαράθεση, έγινε το μεσημέρι μεταξύ ενός ελληνικού πολεμικού πλοίου και δύο τουρκικών πολεμικών πλοίων, στα Ίμια.  Τουρκική ακταιωρός που κινούνταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων συγκρούστηκε με την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος» η οποία έκανε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή και προσέγγισε στα Ίμια ακολουθώντας το περιπολικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Köyceğiz».

Όταν το ανθυποβρυχιακό περιπολικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Köyceğiz» προσέγγισε τα Ίμια, η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» ακολούθησε το τουρκικό πλοίο. Τότε όμως εμφανίστηκε ακόμη ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής το οποίο έκανε ελιγμούς γύρω από την ελληνική κανονιοφόρο και σε μικρή απόσταση, περίπου 1-1,5 μίλι από τα Ίμια. Ενώ έκανε μανούβρες γύρω από την κανονιοφόρο, η τουρκική ακταιωρός έπεσε πάνω στο ελληνικό πολεμικό πλοίο.

Το τουρκικό πλοίο ακούμπησε την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» στην αριστερή πλευρά. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελληνικό πολεμικό δεν έχει υποστεί βλάβη ή άλλες αβαρείες και ούτε έχουν σημειωθεί τραυματισμοί.

Αυτή την ώρα, το τουρκικό περιπολικό «Köyceğiz» έχει απομακρυνθεί από τα Ίμια και κινείται με κατεύθυνση προς βορρά και προς τα εκεί πλέει και η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» που έχει απομακρυνθεί από τις νησίδες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here