«Σοβαρή φθορά γλυπτού στην Ακρόπολη από κομπρεσέρ»

«Θύμα» των εργασιών που πραγματοποιούνται στην Ακρόπολη για την απορροή των ομβρίων υδάτων με κομπρεσέρ φέρεται να έπεσε αρχαίο γλυπτό, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η avgi.gr.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό καταστροφής αρχαιοτήτων στο κορυφαίο μνημείο μετά από αυτήν τριών πωρόλιθων από αρχαίο τοιχίο, που βρέθηκε κατά τη θεμελίωση του ανελκυστήρα πλαγιάς, όπως είχε  καταγγείλει η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως στους οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους οι εργασίες γίνονται χειρωνακτικά και με παρακολούθηση από αρχαιολόγο, πράγμα που επίσης δεν συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Αναμένεται με ενδιαφέρον, λοιπόν, η τοποθέτηση του υπουργείου Πολιτισμού, που εδώ και καιρό δέχεται σφοδρή κριτική εντός και εκτός των συνόρων για τις παρεμβάσεις με το απέραντο τσιμέντο στην Ακρόπολη, που υλοποιήθηκαν μόνο κατ’ ευφημισμό για τα άτομα με αναπηρία και με δυσκολία στην κίνηση.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα ανάπηρος συμπολίτης μας τραυματίστηκε κατά την επίσκεψή του στο μνημείο, όταν το αμαξίδιό του ανατράπηκε στον χώρο των Προπυλαίων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here