Σοβαρά ερωτήματα για τις ευθύνες ΕΟΔΥ-κυβέρνησης από τις αποκαλύψεις της αδερφής της 41χρονης που πέθανε αβοήθητη στην Καστοριά

 

Σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες θανάτου της 41χρονης στην Καστοριά και τις ευθύνες ΕΟΔΥ και κυβέρνησης, προκύπτουν από την οργισμένη ανάρτηση της αδελφής της, η οποία μιλά για το τι συνέβη με τις οδηγίες που τις έδωσαν και είχαν ως αποτέλεσμα να πεθάνει η 41χρονη, αβοήθητη στο σπίτι της, χωρίς να κάνει το τεστ για τον κορωνοϊό.
Το χειρότερο είναι η στάση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και επικεφαλής της ομάδας ειδικών, Σ. Τσιόδρα, ο οποίος όχι μόνο υποβάθμισε το θέμα ότα ρωτήθηκε πριν μερικές μέρες, αλλά επιχείρησε να επιρρίψει τις ευθύνες στην ίδια την νεκρή!
Τι αναφέρει η αδερφή της

Η 41χρονη που διαγνώστηκε με κορωναϊό μετά το θάνατό της είχε υποχρεωθεί να μείνει στο σπίτι αν και η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί. Όπως αποκαλύπτει η αδερφή της, σε ανάρτησή της, ο προσωπικός γιατρός, τής είχε συστήσει να παραμείνει στο σπίτι παρότι έπασχε από χρόνιο άσθμα. Όμως η οικογένεια επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και η οδηγία που έλαβαν ήταν… να πλένουν τα χέρια τους και να απευθυνθούν στον οικογενειακό γιατρό, επαναλαμβάνοντας το τυποποιημένο μήνυμα! Μάλιστα, η οικογένεια στη συνέχεια αναζήτησε βοήθεια από το Νοσοκομείο Καστοριάς  αλλά, όπως καταγγέλλει, έγιναν «μπαλάκι» από τον έναν στον άλλο με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Η αδερφή της θανούσης, σημειώνει ότι ο σύζυγος και τα τρία παιδιά της παραμένουν σε καραντίνα 14 ημερών χωρίς να τους  έχει γίνει τεστ, ενώ μετά θα μπορούν να βγουν από το σπίτι χωρίς να γνωρίζουν αν είναι φορείς του ιού! Διερωτάται ποιος έχει την ευθύνη για όσα έχουν συμβεί και ασκεί κριτική σε όσους προτάσσουν τα πολιτικά τους συμφέροντα αντί για την υγεία των πολιτών.

Απάντηση σε Τσιόδρα: Αν χρειαστείς βοήθεια, να έρθεις στο Νοσοκομείο Καστοριάς

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σ. Τσιόδρας είχε σχολιάσει για την περίπτωση: «Έχω πληροφορηθεί ότι υπήρχε και υποκείμενο νόσημα. Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις υποκειμένων νοσημάτων και όταν δεν υπάρχει επικοινωνία με προσωπικό θεράποντα ιατρό, πρέπει να κατευθύνονται στα κατά τόπους νοσοκομεία αναφοράς, ώστε να γίνεται έγκαιρα η διάγνωση και να χορηγείται η κατάλληλη θεραπεία». Επιπλέον σε άλλη του τοποθέτηση, σχετικά με περιπτώσεις ασθενών που λόγω οδηγιών δεν πηγαίνουν στα νοσοκομεία και δεν κάνουν το τεστ, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε: «Όλοι μπορούν να απευθυνθούν στα νοσοκομεία. Δεν γνωρίζω κάποιον που απευθύνθηκε σε νοσοκομείο, ακόμη και με ήπια συμπτώματα, και τον έδιωξαν.

Όμως τελικά σε πολλές περιπτώσεις συμβαίνει ακριβώς αυτό, λόγω σημαντικών ελλείψεων στο σύστημα υγείας και κεντρικής οδηγίας από τον ΕΟΔΥ. Η αδερφή της άτυχης γυναίκας του απαντά ότι στο Νοσοκομείο της Καστοριάς τους περιμένουν «με ανοιχτές αγκάλες», καυτηριάζοντας την κατάρρευση των υποδομών υγείας. Μάλιστα προκαλεί τον κ. Τσιόδρα αν χρειαστεί βοήθεια αυτός ή η οικογένειά του να αναζητήσει βοήθεια στο Νοσοκομείο Καστοριάς «που πλήττεται όσο κανέναν άλλο».

Η κατάσταση στην Καστοριά, γνωστό είναι πολύ οριακή ενώ γίνεται ιδιαίτερη κριτική σε πολιτικούς παράγοντες για τη στάση τους. Στο στόχαστρο της κριτικής έχει βρεθεί και ο Δήμαρχος Καστοριάς Κ. Κορεντζίδης, ο οποίος φρόντισε να κάνει τεστ για τον κοροναϊό χωρίς κανένα σύμπτωμα ενώ στους πολίτες με συμπτώματα, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές ακόμη και σε νοσηλευόμενους στο Νοσοκομείο, όπως καταγγέλλουν γιατροί, δεν επιτρέπονται τα διαγνωστικά τεστ. «Κοινώς, εσείς οι απλοί θνητοί, μείνετε σπίτι σας και πεθάνετε» σχολιάζει δηκτικά η Βασιλική Πασσαλίδου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here