Σοβαρά εγκαύματα σε πελάτες του ας πούμε φίρμα ας πούμε σεφ

Εφαγε ο Μαδούρο μπριζόλα στο εστιατόριο ενός απερίγραπτου τυπου στην Κωνστναντινουπολη και έγινε διεθνώς γνωστός -ο τύπος. Επειδή -λέει- αλατίζει με σπέσιαλ τροπο τα κρεατικά. Ομως προσλαμβάνει όποιον λάχει ο σπεσιαλ αλατι-τζής και όταν ξέσπασε φωτιά, ο ένας «βοηθός σεφ» εμεινε κοκαλο, ο άλλος συνέχισε να χαριεντιζεται με πελάτες στη μπάρα και ο τρίτος πήγε να τη σβησει με νερό. Και οι πελάτες δεν πήγαιναν πίσω όμως. Παρακοουθούσαν τη φωτιά διασκεδάζοντας….

Απολογισμός: μια γυναίκα χαροπαλεύει και ο σύντροφός της ειναι αυτός που βλέπετε στη φωτό

 

Ο Νουσρέτ Ετιλέρ (που ήταν και προ Μαδούρο γνωστός σε οσους ενδιαφέρονται για τον παράξενο  κόσμο του «κάνω κάτι κουλό και γίνομαι σταρ») εχει ένα «ονομαστο εστιατόριο» στην Πολη και   ειδικά μετά την επισκεψη  του Μαδουρο  εκανε χρυσές δουλειές. Μεσα στον κακό χαμό απο πελατεία και προχειρότητα, το εστιατόριό του και αρκετοι πελατες τυλίχτηκαν στις φλόγες. Συγκεκριμένα ο Ετιλέρ και οι βοηθοί του κάνουν ένα ας πουμε «σόου με φλόγες», ως συμπληρωματικό του «σόου με αλάτι».  Ομως καπου στράβωσε η δουλειά με τις φλογες και ενας εργαζόμενος έκρινε λογικό να τη σβησει με νερό. Οπότε κόρωσε η φωτιά και άρπαξαν φωτιά τα ρουχα μιας τουρίστριας απο την Τσεχία, η οποία και είναι η βαρυτερα τραυματισμενη, όπως φωτιά άρπαξε και ο συνοδος της.

Σε βίντεο που καταγράφηκε οι θαμώνες παρακολουθούν χαλαρά μέχρι τη στιγμή που κορώνει η φωτιά.

«Εχω μερικά εγκαύματα, αλλά η κοπέλα μου είναι πολύ πιο σοβαρά από μένα», δήλωσε ο άντρας της φωτογραφιας  σε τουρκική εφημερίδα

Στους τραυματίες συγκαταλέγεται και ένας Έλληνας τουρίστας,  Αλέξανδρος Σεβέρης, ο οποίος βρισκόταν για μήνα του μέλιτος στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και ένας ακόμη τουρίστας άγνωστης σε εμάς υπηκοότητας.

Η Τσέχα που είναι πιο βαριά τραυματισμένη υποβληθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ οι υπόλοιποι φέρουν σχετικά ελαφρά τραύματα.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ελαφρά τραυματίστηκαν και δύο μέλη του προσωπικού του εστιατορίου.

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ

Οταν αρπάξει φωτιά η κατσαρόλα ή το τηγάνι, κάτι που έχει λάδι (ή οτιδήποτε αναπτύσσει υψηλές θερμοκρασίες) τότε το λάδι που καίγεται  ανεβάζει τη θερμοκρασία στους 100 βαθμούς Κελσίου και αν  ρίξουμε νερό, η φωτιά δυναμωνει. Ο λόγος είναι ότι  το νερό εξατμίζεται ακαριαία στους 100 βαθμους Κελσίου και αυτομάτως διογκώνεται κατά περίπου 2.000 φορές.  Καθώς νερό και λάδι δεν αναμιγνύοναι, μα αλληλοαπωθούνται, οι ατμοί που πετάγονται με δύναμη πετάνε και  φλεγομενα σταγονίδια λαδιού και η φωτιά αμέσως επεκτείνεται.
Αυτές τις φωτιές τις σκεπάζουμε αμέσως με καπάκι  για να τις στερήσουμε απο οξυγόνο ή ρίχνουμε επάνω τους μια μεγάλη βρεμμένη πετσέτα απότομα (πάλι για να στερήσουμε το οξυγόνο) ή χρησιμοποιούμε πυροσβεστηρα και βέβαια κλεινουμε «μάτια» κουζινας ή εστίες και απομακρύνουμε όσους ειναι κοντά.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here