Σούλτς μιμείται Μακρόν: Ναι σε κοινό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για την ανάπτυξη, όχι σε ευρωομόλογα

Το πολιτικό παράδειγμα και την εκλογική τακτική του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι θα ακολουθήσει ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς. Μετά τις απανωτές ήττες του SPD  από το κόμμα της κ. Μέρκελ, ο κ. Σούλτας αναζητά μια νέα στρατηγική προσέγγιση που θα δώσει ώθηση στην βαλτωμένη υποψηφιότητά του.

Και όπως λέει σε συνέντευξή του, θα κάνει ότι ο Μακρόν. θα υπερασπισθεί ανένδοτα την Ευρώπη.

«Θα κάνω ακριβώς το ίδιο. Χρειαζόμαστε μια ισχυρή ώθηση για την Ευρώπη, η οποία παράλληλα θα προκαλεί έναν νέο ενθουσιασμό για την Ευρώπη», δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο Σουλτς, ο οποίος είναι πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο οποίος επιλέχτηκε για να ηγηθεί του SPD τον Ιανουάριο, επανέλαβε την στήριξή του προς την ιδέα του Μακρόν για έναν κοινό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση της ανάπτυξης στην νομισματική ένωση και την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ωστόσο, απέκλεισε ρητώς τα ευρωομόλογα και το αμοιβαίο χρέος -μία ιδέα που απωθεί πολλούς Γερμανούς, οι οποίοι φοβούνται ότι θα χρηματοδοτούν τα κράτη εκείνα που περνούν κρίση και αντιστέκονται στις μεταρρυθμίσεις.

«Είναι ένα ζήτημα του παρελθόντος και έχει λήξει», είπε ο Σουλτς και πρόσθεσε ότι οι συνθήκες της ΕΕ δεν επιτρέπουν την κοινή ευθύνη για το χρέος της Ευρώπης.

«Από το να έχουμε εικονικές συζητήσεις για το αμοιβαίο χρέος, θεωρώ ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να συζητάμε για το πώς θα προχωρήσουμε με ανάπτυξη και επενδύσεις στην Ευρώπη», είπε ο Σουλτς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here