Σουλτς: Οικονομικές συνέπειες σε όσες χώρες αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες

Βαρύτατες οικονομικές συνέπειες για χώρες που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες θα προτείνει ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία αρνούνται την αλληλεγγύη σε σημαντικά θέματα θα πρέπει να υπολογίζουν σε οικονομικές συνέπειες και όχι στην πλήρη αλληλεγγύη της Γερμανίας και άλλων χωρών», σημειώνει ο κ. Σουλτς σε κείμενό του που θα παρουσιαστεί την Κυριακή και αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει το dpa.

Κατά τον κ. Σουλτς, «όποιος αρνείται κατηγορηματικά να δεχθεί πρόσφυγες ή επιδίδεται σε φορολογικό ντάμπιγνκ και σε καταστρεπτικό φορολογικό ανταγωνισμό δεν συμπεριφέρεται αλληλέγγυα. Κράτη – μέλη τα οποία δέχονται πρόσφυγες θα πρέπει να έχουν την υποστήριξη λ.χ. σε θέματα ανέγερσης κοινοτικών εγκαταστάσεων και σχολείων ή ιατρικής περίθαλψης».

Ο κ. Σουλτς παρατηρεί ότι για να δημιουργηθούν κίνητρα οικειοθελούς υποδοχής προσφύγων είναι αναγκαία μια επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη εκείνων των χωρών – μελών τα οποία σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος.

Στο μεταξύ, ο κ. Σουλτς θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την Πέμπτη στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του SPD.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here