Σουλτς: Η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει όταν γίνουν ξανά επενδύσεις-Η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε πολλά

Το δημοσίευμα της Bild  για τον Μάρτιν Σουλτς, είχε κάτι το υποβολιμαίο. Ο τίτλος του λέει πολλά: «Θα καταστρέψει η Ελλάδα τον προεκλογικό αγώνα του Σουλτς;». Το θέμα αφορούσε προηγούμενες δηλώσεις του υποψήφιου των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την Ελλάδα και κατά πόσο αυτές μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον προεκλογικό του αγώνα. 

Ο Μάρτιν Σουλτς κλήθηκε από την εφημερίδα να κάνει δηλώσεις για το θέμα και το ελληνικό πρόβλημα. Και αυτό που είπε έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς διαφοροποιείται από την παραδοσιακή γραμμή των συντηρητικών της Ευρώπης, για διαιώνιση της λιτότητας.

«H ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει πολλά και οι μεταρρυθμίσεις συνδέονται με σκληρές περικοπές για τους Έλληνες . Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική οικονομία θα σταθεί τότε μόνο στα πόδια της, όταν θα γίνουν ξανά και επενδύσεις. Αυτό το βλέπουν στο μεταξύ και όλοι οι διεθνείς εμπειρογνώμονες», σημείωσε χαρακτηριστά στη συνέντευξή του ο Μάρτιν Σουλτς.

H γερμανική εφημερίδα αναρωτιέται ,στο εν λόγω δημοσίευμα με τον τίτλο «Θα καταστρέψει η Ελλάδα τον προεκλογικό αγώνα του Σουλτς;», αν προηγούμενες δηλώσεις του σοσιαλδημοκράτη υποψήφιου καγκελαρίου Μάρτιν Σουλτς για την Ελλάδα θα στραφούν εναντίον του, δεδομένου ότι ήταν υπέρ των ευρωομολόγων, την συν-ευθύνη δηλαδή της Γερμανίας για το δημόσιο χρέος και άλλων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελαφρύνσεων του ελληνικού χρέους. Και τα δύο είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλή στην Γερμανία, αλλά φυσικά επιδοκιμάζονται από την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, όπως σχολιάζει το φύλλο.

Στην εφημερίδα μίλησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης: «O Σουλτς έχει αποδείξει πολλές φορές ότι κατανοεί τα ελληνικά προβλήματα και πόσο αναγκαία είναι μια κοινή λύση με τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απορρίπτουν όμως αυστηρά τα ευρωομόλογα, συνεχίζει η Bild η οποία κάνει την πρόγνωση ότι «αυτό το θέμα θα γίνει προεκλογικό ζήτημα».

Προσθέτει όμως ότι στο θέμα των ευρωομολόγων ο Σουλτς έχει αποστασιοποιηθεί, ιδίως επειδή ούτε στις Βρυξέλλες ούτε στην Γερμανία βλέπει πλειοψηφία που να τα υποστηρίζει. Σε ερώτημα της εφημερίδας για την διαγραφή του ελληνικού χρέους o Μάρτιν Σουλτς επισήμανε τον κίνδυνο της «διάσπασης της ηπείρου», η οποία δεν είναι προς το γερμανικό συμφέρον, παρατηρεί η Bild.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here