Σοπράνο πέθανε από αγάπη για την όπερα

Η σοπράνο Τσάριτι Τίλερμαν-Ντικ που ειχε μια σπάνια πνευμονική νόσο και είχε υποβληθεί δύο φορές σε μεταμόσχευση πνευμόνων, πέθανε σε ηλικια 35 ετών.

Ζούσε στη Βαλτιμόρη με τον σύζυγό της, Γιόναταν Ντόρον. Εμφανιζόταν σε παραστάσεις στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, αλλά και την Ασία. Είχε ενσαρκώσει εμβληματικούς, οπερετικούς ρόλους στο «Όνειρο θερινής νυκτός», στο «Ριγκολέτο» και στην «Τραβιάτα».

Η ακριβής αιτία θανάτου δεν έχει γνωστοποιηθεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες χρειαζόταν πλέον τρίτη μεταμόσχευση πνευμόνων. Θεωρείται βέβαιο ότι η κατάστασή της επιδεινωνόταν από την ανάγκη της να τραγουδά, παρά τις συστάσεις των γιατρών της να σταματήσει. Η πρώτη μεταμόσχευση της είχε γίνει πριν από 10 χρόνια.

Η Τίλερμαν-Ντικ μεγάλωσε στο Ντένβερ σε οικογένεια μορμόνων. Σε ηλικία 20 ετών όταν διαγνώστηκε η ασθένειά της, μπήκε στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση Η σπάνια πάθησή της (πνευμονική υπέρταση) είχε ως αποτέλεσμα να ασκείται μεγάλη πίεση στην καρδιά, η οποία για να αντεπεξέλθει είχε διασταλεί, φτάνοντας σε μέγεθος 3,5 φορές το μέγεθος της φυσιολογικής καρδιάς.

Το 2009 υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων, που την άφησε σε κώμα για ένα μήνα. Συνέχισε την καριέρα της στην όπερα, αλλά το σώμα της άρχισε να απορρίπτει το μόσχευμα και το 2012 υποβλήθηκε σε δεύτερη διπλή μεταμόσχευση. Συνέχισε να τραγουδά σε πείσμα της λογικής και της ιατρικης….

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here