Σοκάρουν οι καταθέσεις για το έγκλημα με τον καταψύκτη στην Καλλιθέα

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες κατέθεσαν οι μάρτυρες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στη δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του 63χρονου ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2016  βρέθηκε νεκρός μέσα σε καταψύκτη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα.

Ο ναυτικός ήταν εξαφανισμένος για έναν χρόνο. Η σορός του βρέθηκε από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ο οποίος μπήκε με δικαστικούς επιμελητές στο σπίτι και τον βρήκε δεμένο χειροπόδαρα μέσα στον καταψύκτη.

Όπως κατέθεσαν οι δικαστικοί επιμελητές η σορός του βρέθηκε σε εμβρυακή κατάσταση και είχε δεμένα τα χέρια με τα πόδια του.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθονται η 50χρονη σύζυγος του θύματος, βουλγαρικής καταγωγής και μια 27χρονη συμπατριώτισσά της, η οποία προανακριτικά είχε ομολογήσει πως βοήθησε την φίλη της να βρει τα πρόσωπα που θα εκτελούσαν το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 60χρονου.

Συγκεκριμένα η 27χρονη είχε καταθέσει ότι την ώρα του εγκλήματος βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού μαζί με τον 12χρονο γιο της 50χρονης και του θύματος.

Και οι δύο γυναίκες όμως με την έναρξη της δίκης δήλωσαν αθώες.

Κατηγορούμενος είναι και ένας νεαρός που φέρεται να μετέφερε τον καταψύκτη στο διαμέρισμα της Καλλιθέας.

Η κατάθεση του ιδιοκτήτη

Ο ιδιοκτήτης αναφέρθηκε για όσα αντίκρισε στο διαμέρισμα: «Όταν ανοίξαμε τον καταψύκτη έχασα τον κόσμο. Ανοίξαμε και κλείσαμε το καπάκι. Είδαμε έναν παγωμένο άνθρωπο. Ήταν κουλουριασμένος και φαινόταν η πλάτη του».

Επίσης είπε ότι η κατηγορούμενη συνέχισε να πληρώνει το ενοίκιο και μετά τον Ιανουάριο του 2015, οπότε και τοποθετείται χρονικά η δολοφονία του 6χρονου και σύμφωνα με τη δικογραφία η κατηγορούμενη έφυγε από την Ελλάδα.

Ωστόσο, το καλοκαίρι τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ότι λόγω capital control αντιμετώπιζε πρόβλημα στην κατάθεση του ενοικίου.

Από τότε δεν επικοινώνησε ξανά μαζί της. Ωστόσο, ένας γείτονας τον ενημέρωσε ότι στον όροφο υπήρχε μια άσχημη μυρωδιά και πως μύγες είχαν συγκεντρωθεί έξω από την πόρτα του διαμερίσματος.

Ο ιδιοκτήτης την ενημέρωσε και εκείνη του απάντησε ότι ότι κάτι είχε ξεχάσει το παιδί έξω από το ψυγείο.

Ο δικαστικός επιμελητής κατέθεσε: «Υπήρχε μια μυρωδιά κλεισούρας. Το σπίτι ήταν ακατάστατο, υπήρχε ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια βασιλόπιτα. Ο καταψύκτης ήταν στο χολ του σπιτιού και κλεισμένος με μια μονωτική ταινία. Τον ανοίξαμε και αμέσως μετά ειδοποιήσαμε την ασφάλεια».

Ο δεύτερος δικαστικός επιμελητής περιέγραψε: «Είδα λίγο το κεφάλι και την πλάτη. Είχε λίγο πάγο. Στην αρχή έπαθα σοκ. Ήταν σε εμβρυακή στάση, ήταν δεμένα τα χέρια με τα πόδια του».

Η κατάθεση του αδερφού του θύματος

Ο αδελφός του θύματος, Βασίλης Κοκκίνης, στην κατάθεση του υποστήριξε ότι η 50χρονη είναι ένοχη και ότι τον σκότωσε για να αρπάξει την περιουσία του.

Επίσης αναφέρθηκε στον 14χρονο σήμερα γιο τους, ο οποίος φιλοξενείται σε ίδρυμα ανηλίκων στην Βουλγαρία λέγοντας: «Ο πατέρας δολοφονημένος και η μητέρα του στη φυλακή» .

Όπως υποστήριξε η κατηγορουμένη είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να πάρει το παιδί και να φύγει από την Ελλάδα παίρνοντας μαζί της και μεγάλα χρηματικά ποσά. Το 2008 η κατηγορούμενη έφυγε για τη Βουλγαρία μαζί με το παιδί παίρνοντας μαζί της και 223.000 ευρώ που είχε καταθέσει σε λογαριασμό ο παππούς του.

Όπως είπε για την 50χρονη: «Δεν πρόκειται για ευφυέστατο άτομο. Υπέπεσε σε χοντρό σφάλμα, να νοικιάσει το σπίτι και να σκοτώσει τον αδελφό μου… Το έγκλημα έγινε μπροστά στα μάτια του παιδιού. Ήταν στο μπαλκόνι» .

Η υπεράσπιση των κατηγορούμενων έθεσε αίτημα προκειμένου να καταθέσει στο ακροατήριο ο 14χρονος γιος του θύματος και της κατηγορούμενης αλλά απορρίφθηκε από τον εισαγγελέα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Οκτωβρίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here