Σόιμπλε: Ζητήσαμε πολλά από τους Ελληνες αλλά ήταν για …το καλό τους

Στις μέρες που βρέθηκε στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας και τους χειρισμούς του στο ελληνικό ζήτημα αναφέρθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου παραδέχθηκε πως ζήτησε πολλά από τους Έλληνες όμως δικαιολογήθηκε λέγοντας πως… «ήταν προς το συμφέρον των Ελλήνων»

Ο Β. Σόιμπλε, αναφέρθηκε στην κρίση που ξέσπασε στη χώρα μας και την οδήγησε στη μέγγενη των μνημονίων. «Ως υπουργός Οικονομικών ζήτησα πολλά από τους Έλληνες – αλλά αυτές οι μεταρρυθμίσεις ήταν προς το συμφέρον των Ελλήνων, εφόσον ήθελαν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη», υποστήριξε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Berliner Morgenpost.

Εκτίμησε πως «ο κίνδυνος μετάδοσης (σ.σ. οικονομικής κρίσης) έχει ξεπεραστεί» και δικαιολόγησε αυτήν την άποψη λέγοντας πως «πείσαμε τους επιφυλακτικούς, οι οποίοι πίστευαν ότι με το ευρώ δεν μπορούν ποτέ να λειτουργήσουν τα πράγματα».

Τέλος, παραδέχθηκε πως «η Γερμανία ωφελήθηκε ιδιαίτερα από την κοινή αγορά και το κοινό νόμισμα, μέσω της σχετικής ισχύος της οικονομίας της» και στο κάδρο των «κερδισμένων» τοποθέτησε και χώρες όπως η Ιταλία που «απολαμβάνουν επίσης πλεονεκτήματα, για παράδειγμα μέσω σαφώς χαμηλότερων επιτοκίων».

Σε ό,τι αφορά την Γαλλία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σημειώνει πως «πρέπει να δούμε την κατάσταση διαφορετικά. Δεν πιστεύω όμως ότι η Νομισματική Ένωση σήμαινε μεγάλα μειονεκτήματα για την Γαλλία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here