Βαρβαρότητα: Σόιμπλε και σία ζητούν σκληρότερα μέτρα, κόψιμο ρευστότητας από ΕΚΤ

Σκληρή κριτική αλλά από ..την ανάποδη, άσκησε στη πρόταση των θεσμών ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκτιμώντας πως είναι «χαλαρό» και δύσκολα θα περάσει από τα κοινοβούλια χωρών που ζητούν αυστηρότερα μέτρα για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  Σόιμπλε είπε ότι η πρόταση των θεσμών προδίδει το μνημόνιο και  μαζί με επτά ακόμη υπουργούς, διέκοψαν το Eurogroup, ισχυριζόμενοι ότι δεν είναι δυνατόν να συζητούν δύο προτάσεις.

Μια άλλη αρνητική εξέλιξη είναι και η προσπάθεια που καταβάλουν συντονισμένα, τόσο ο κ. Σόιμπλε όσο και ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας Γ. Βάιντμαν, για να περιορίσουν ή να σταματήσουν την χρηματοδότηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από την ΕΚΤ μέσω του ΕLA.

Yπενθυμίζεται ότι ο κ. Ντράγκι έχει επιλέξει την χρηματοδότηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος που τις τελευταίες ημέρες, σε καθημερινή βάση, έστω και με το σταγονόμετρο, αυξάνει το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών.

Μετά την εξέλιξη αυτή γίνεται φανερό ότι διάφορα ισχυρά κέντρα στην ΕΕ με βάση τη Γερμανία, επιδιώκουν να στραγγαλίσουν κυριολεκτικά την ελληνική οικονομία, ως πράξη ωμού εκβιασμού αλλά και τιμωρίας προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here