Σόιμπλε: Η Αθήνα δε θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων

Ο Σόιμπλε ξαναχτύπησε. Λίγες  μόνο ώρες πριν  το δημοψήφισμα της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών  της Γερμανίας  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Ελλάδας ήταν «προβλέψιμη» διότι η Αθήνα «δεν θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

Όποιος «γνώριζε τα οικονομικά δεδομένα και έπαιρνε στα σοβαρά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πριν και μετά (σ.σ. τις εκλογές του Ιανουαρίου) αντιλαμβανόταν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα.

«Γι’ αυτό αντιμετώπιζα εξαρχής με μεγάλο σκεπτικισμό το αποτέλεσμα των συνομιλιών με την κυβέρνηση στην Αθήνα. Το ότι αυτός ο σκεπτικισμός τελικά επιβεβαιώθηκε δεν με εξέπληξε πραγματικά», συνέχισε ο Σόιμπλε.

Το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ή θα βγει από την ευρωζώνη «σε σύντομο χρονικό διάστημα», είναι ένα ερώτημα στο οποίο «μόνο οι Έλληνες μπορούν να απαντήσουν», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

«Ένα πράγμα είναι σαφές: δεν θα εγκαταλείψουμε τον λαό στην Ελλάδα», είπε.

Ο Σόιμπλε έκρινε ότι είναι «σχετικά μικρός» ο «κίνδυνος μετάδοσης» της κρίσης στις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Οι ελληνικές τράπεζες «είναι κλειστές προς το παρόν» και το ευρωπαϊκό σύστημα τραπεζικής εποπτείας «παρακολουθεί την κατάσταση», ανέφερε.

«Οι αγορές έχουν αντιδράσει με πολύ συνετό τρόπο τις τελευταίες ημέρες. Αυτό δείχνει ότι το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο», εκτίμησε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here