Σόιμπλε:Δεν αποκλείεται ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας

Και νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας την ώρα που οι διαπραγματεύσεις της χώρας με τους θεσμούς βρίσκονται στην πιο κρίσιμη φάση τους.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων της Wall Street Journal και της γαλλικής Les Echos, αν θα μπορούσε σήμερα να επαναλάβει τη διαβεβαίωση του 2012 ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, ο Βόλφαγκνγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι«θα έπρεπε να σκεφτώ πάρα πολύ σοβαρά για να επαναλάβω την ίδια δήλωση».

«H ετυμηγορία του κυρίαρχου ελληνικού λαού μάς έβαλε σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση» τόνισε, αναφερόμενος στις εκλογές του Ιανουαρίου και το σχηματισμό κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο γραφείο του στο Βερολίνο, ο υπουργός δεν έδειξε διάθεση να συμβιβαστεί στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη, ώστε να ξεκλειδώσει η τελευταία δόση του παλαιού προγράμματος.

Αιχμηρός εμφανίστηκε και σε σχέση με το ρόλο της Κομισιόν του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ελληνική υπόθεση: «Αρκετοί μιλούν για πράγματα που, είτε δεν καταλαβαίνουν είτε δεν έχουν ευθύνη. Η Κομισιόν παίζει το ρόλο της ως μέρος των τριών θεσμών. Αλλά δρα εντός των ορίων της αρμοδιότητάς της.»

Σημείωσε πάντως ότι  «οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας και θεσμών ήταν ανέκαθεν σκληρές, αλλά πάντοτε είχαν επιτυχία. Δεν έχω καμία πρόθεση να ανακατευτώ στο θέμα.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here