Σόιμπλε: Τελευταία προσπάθεια επίλυσης της ελληνικής κρίσης το νέο πρόγραμμα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)

«Tελευταία προσπάθεια επίλυσης της ελληνικής κρίσης» αποκάλεσε τη νέα συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απευθυνόμενος στους βουλευτές της Μπούντεσταγκ όπου συζητήθηκε σήμερα Παρασκευή το πρόγραμμα στήριξης προς τη χώρα. Ο ίδιος διεμήνυσε ότι εναπόκειται στην Αθήνα να κερδίσει την εμπιστοσύνη που απώλεσε εκφράζοντας, παράλληλα, αμφιβολίες σχετικά με τη δυνατότητα εφαρμογής του νέου προγράμματος. Ζήτησε εντούτοις τη θετική ψήφο των βουλευτών λέγοντας «μετά θα δούμε πού βρισκόμαστε».

Αναφερόμενος στην πρότασή του περί πενταετούς Grexit επανέλαβε ότι το κούρεμα είναι αδύνατο εντός της ευρωζώνης και χωρίς το κούρεμα αυτό το πρόγραμμα θα είναι ακόμη πιο σκληρό από τα προηγούμενα. «Έπρεπε να βρούμε έναν άλλον ρεαλιστικό τρόπο» ανέφερε. «Όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί, αν η Ελλάδα είχε τηρήσει τις υποσχέσεις της. Η Ελλάδα βρισκόταν σε καλό δρόμο στο τέλος του προηγούμενου έτους» συμπλήρωσε ο Β. Σόιμπλε

Τώρα πρέπει να γίνουν βασικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σημείωσε και επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο και πρέπει η ίδια να τις υλοποιήσει.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here