Σόϊμπλε: Η αποφυγή του Grexit είναι υπόθεση της Ελλάδας

ΦΩΤΟ: INTIME

Η αποφυγή του Grexit και της χρεοκοπίας είναι υπόθεση της Ελλάδας, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καλώντας τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ναι». Επισήμανε δε ότι οι εταίροι είναι πρόθυμοι να συζητήσουν και πάλι με την Αθήνα, αλλά από μηδενική βάση, καθώς το τρέχον πρόγραμμα εκπνέει αύριο.

«Οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν ότι αν κάποιος θέλει να παραμείνει στο ευρώ, πρέπει να δημιουργήσει και τις προϋποθέσεις» τόνισε στη συνεχεία.

Λάβρος κατά της ελληνικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι έχει καταστρέψει κάθε εμπιστοσύνη, ενώ αφαίρεσε από το τρέχον πρόγραμμα κάθε βάση. «Η Ευρώπη είναι σταθερή και είμαστε αποφασισμένοι. Είπαμε με μεγάλη καθαρότητα και ηρεμία, πάνω σε αυτή τη βάση δεν υπάρχει καμία δυνατότητα, αλλά είμαστε βεβαίως πρόθυμοι να βοηθήσουμε τη Ελλάδα και τον ελληνικό λαό» συμπλήρωσε.

Η Ελλάδα βαδίζει έναν δύσκολο δρόμο, αλλά αυτό είναι η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης που εξέλεξε ο ελληνικός λαός. Αυτό μπορεί κανείς να το διορθώσει, πρόσθεσε με νόημα ο Γερμανός υπουργός.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι για κάθε βοήθεια. Αλλά κάνουμε το παν για να κρατήσουμε την Ευρώπη σταθερή και, εάν είχαμε πάει σε αυτόν τον κατήφορο, τότε θα κινδύνευε η Ευρώπη» εκτίμησε. «Το ευρώ δεν θα αποσταθεροποιηθεί από την ακατανόητη και δυσεξήγητη συμπεριφορά αυτής της κυβέρνησης στην Ελλάδα» κατέληξε ο Γερμανός υπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here