Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει ακόμη εμπόδια να υπερπηδήσει-Η λέξη κλειδί είναι «εμπιστοσύνη»

«Η Ελλάδα έχει ακόμα εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσει στην πορεία της για την επιστροφή στις χρηματαγορές» αναφέρει σε γραπτό μήνυμα, στο πλαίσιο συνεδρίου του Economist σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο στη Φρανκφούρτη, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η μαγική λέξη είναι “εμπιστοσύνη”», αναφέρει χαρακτηριστικά στο πλαίσιο ενημερωτικού υλικού που διανεμήθηκε στους συνέδρους, τονίζοντας ότι «ύστερα από καθυστέρηση μεγαλύτερη των έξι μηνών, η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα».

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, «η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί είναι ο καλύτερος δρόμος προκειμένου η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της, όπως συνέβη με τις άλλες χώρες που έλαβαν βοήθεια».

Όπως είπε, οι μεταρρυθμίσεις θέτουν τα θεμέλια ώστε το κράτος να γίνει πιο αποτελεσματικό. Επίσης, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για ιδιωτικές επενδύσεις, οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, ανοίγοντας προοπτικές για το μέλλον.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here