Σοφία Μπεκατώρου: Δεν ήθελα απλά να μιλήσω, ήθελα να αλλάξω κάτι

Την χαρά της για το γεγονός ότι πολλές γυναίκες από τους χώρους του αθλητισμού, του θεάτρου και του πανεπιστήμιου βγήκαν μπροστά και κατήγγειλαν για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και εργασιακό εκφοβισμό εξέφρασε σε συνέντευξή της η Σοφιά Μπεκατώρου.

Μιλώντας στο Associated Press, που αναφέρεται στην σπουδαία πορεία της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη και το κύμα αποκαλύψεων μετά την εξομολόγησή της για το βιασμό που υπέστη το 1998, η ίδια είπε το εξής:

«Δεν ήμουν έτοιμη να το αντιμετωπίσω. Και δεν ήθελα απλά να μιλήσω γι’ αυτό, ήθελα να αλλάξω κάτι. Και ήξερα ότι για να αλλάξω κάτι, θα έπρεπε να είμαι έτοιμη, είτε κάποιος με ακολουθούσε είτε όχι… Τώρα, είμαι».

«Είναι ένα πολύ μεγάλο βάρος που έχουμε στην προσωπική μας ζωή. Και αυτά είναι πράγματα που μπορούν πραγματικά να σε βάλουν σε βαθιά κατάθλιψη για πολύ καιρό», είπε για να προσθέσει ότι δεν υπάρχει η σωστή βοήθεια και το κατάλληλο περιβάλλον, δεν είναι εύκολο να τα ξεπεράσεις και να προχωρήσεις.

Tέλος, η 43χρονη αθλήτρια εξέφρασε την χαρά της επίσης για το γεγονός ότι συνδέθηκε με το κίνημα #MeToo, που ξέσπασε το 2017 στις ΗΠΑ. «Πρέπει να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους που έχουν ζήσει τέτοιες εμπειρίες, γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα» τόνισε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here