Sober On Tuxedos

Αν και νέοι στο χώρο της μουσικής και μετά από πολλές αλλαγές στη σύνθεση των μελών του συγκροτήματός τους, οι «Νηφάλιοι σε σμόκιν» είναι εδώ. Έτοιμοι να μας συνεπάρουν με τη μουσική τους και να μας μεταφέρουν στο δικό τους μουσικά τρελό, ροκ κόσμο!

Οι απαντήσεις δόθηκαν από τον Στέλιο Μαγαλιό (Κιθάρα- Φωνή)

Ποιος υπήρξε ο εμπνευστής για το όνομα του συγκροτήματός σας;

Τώρα μπλέκεις σε μια χρόνια διαμάχη, μεταξύ εμού και του Χρήστου. Θέλαμε ένα όνομα που να δηλώνει την στάση ζωής μας και να μας χαρακτηρίζει. Ένα βράδυ, λοιπόν, όχι νηφάλιοι θα έλεγα, αναφέροντας την λέξη sober κάθε φορά που σκεφτόμασταν την ενδεχόμενη κατάληξη της βραδιάς, η γυναίκα του Χρήστου πέταξε το όνομα. Την επόμενη μέρα, προσπαθώντας να θυμηθούμε τι λέγαμε, ετοίμασα την ετυμολογία του ονόματος. Ο Χρήστος εμμένει στην αυθόρμητη έκδοση και στο μετέωρο, εγώ του δίνω κοινωνικοπολιτική υπόσταση.

Τι συμβολίζει η ονομασία για τα μέλη του;

Το όνομα για μας συμβολίζει πλέον τρόπο και στάση ζωής. Sober On Tuxedos, κατά λέξη στα Ελληνικά σημαίνει «Νηφάλιοι σε σμόκιν». Είναι μια δήλωση του ποιοι είμαστε. Δεν ανήκουμε στο γιάπικο αυτό στοιχείο ζωής που υιοθετούν πολλοί στις μέρες μας. Είμαστε αντιδραστικοί γενικά.

Πότε δημιουργήθηκε το σχήμα;

Το σχήμα δημιουργήθηκε από εμένα και τον Χρήστο Κιτσάντα (κιθάρα), το 2008. Μετά από πολλές αλλαγές στη σύνθεση, κατέληξε στην σημερινή του μορφή, με τον Κώστα Μαζιώτη στο μπάσο και τον Γιάννη Μωϋσίδη (Joni Moas) στα τύμπανα.

Ποια από τις εμφανίσεις σας θυμάστε με ιδιαίτερη νοσταλγία και γιατί;

Σίγουρα πρώτο έρχεται στο μυαλό το συναίσθημα της πρώτης φοράς που παίξαμε σε 3.000 άτομα σε φεστιβάλ στο Ναύπλιο. Από τότε έχουν έρθει παρά πολλά φεστιβάλ, μα αυτό που ζήσαμε στην παρουσίαση του δίσκου μας ήταν μοναδικό. Σαν να βλέπουμε το παιδί μας να τελειώνει το σχολείο νιώθαμε. Πολλά όμορφα συναισθήματα. Τέλος, θα έβαζα τις στιγμές που μοιραστήκαμε την σκηνή με μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως οι Nightstalker, οι Potergeist κα.

Από ποιους καλλιτέχνες (εγχώριους και μη) εμπνέεστε ή έχετε επηρεαστεί από αυτούς;

Έχουμε μεγάλο σεβασμό και έχουμε αγαπήσει τους ήχους πολλών γνωστών μπαντών από την χώρα μας στην σύγχρονη σκηνή. Κυρίως όμως, οι επιρροές μας έρχονται από το εξωτερικό. Αν αρχίσω να λέω σχήματα θα γεμίσω σελίδες. Ας μείνουμε, λοιπόν, μόνο στο ότι η δεκαετία των ΄90ς υπήρξε ο κορμός των ηχοχρωμάτων μας, μα ο προσανατολισμός και το αποτέλεσμά μας είναι στον σύγχρονο Αμερικανικό ήχο. Βλέπε Stone Sour, Black Stone Cherry, Volbeat κα. Σίγουρα έχουμε επηρεαστεί από τα είδωλά μας (όσον αφορά εμένα αναφέρω απλά τον Corey Taylor), μα θέλω να πιστεύω ότι αυτό που κάνουμε είναι ατόφιο. Τώρα βέβαια, μπορεί να κάνω και λάθος. Αλλά θα κριθεί από το κοινό αυτό.

Για τους SoberonTuxedos, τι μπορεί να αποτελέσει γενικά πηγή έμπνευσης για τα τραγούδια τους;

Τα ερεθίσματά μας προέρχονται από την καθημερινότητά μας. Κυρίως από πράγματα που μας ενοχλούν και θέλουμε να φωνάξουμε. Ένα βλήμα από πόλεμο που είδαμε στην τηλεόραση, ένα άρθρο, μία είδηση ή μια άποψη στα Social Media.

Ποια τα επόμενα μουσικά σχέδιά σας ως συγκρότημα;

Η ολοκλήρωση του κύκλου εμφανίσεων σε Ελλάδα και Κύπρο για το 2016 για αρχή. Έχει ξεκινήσει να οργανώνεται το πλάνο εμφανίσεων για το 2017 με την πόρτα της Ευρώπης να ανοίγει όλο και πιο πολύ. Μέσα στο ’17 θα δώσουμε και το single και το clip του δεύτερου δίσκου, που θα ολοκληρωθεί ελπίζουμε στις αρχές του 2018. Τα υπόλοιπα που δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα, «ίσως» να είναι ακόμα πιο μεγάλα και σημαντικά όταν έρθει η ώρα τους.. Προς το παρόν Keep Rocking mates!!!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here