Σκουρλέτης: Προχωράμε σε ένα ανοιχτό συνέδριο που θα αποτυπώνει την ταυτότητα και τις αξίες μας

Την πορεία προς το συνέδριο και την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής» ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

«Με τον Αλέξη πορευόμαστε μαζί σχεδόν από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε πρόεδρος έχοντας κατακτήσει μια ειλικρινή συντροφική σχέση», σημειώνει σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που εδώ και δυο εβδομάδες τον στοχοποιούν. «Το θέμα δεν είναι μόνο προσωπικό, αλλά νομίζω πως απέναντι σε τέτοιες πρακτικές πρέπει να αντιτάξουμε τον ανοιχτό συντροφικό διάλογο», λέει χαρακτηριστικά μιλώντας για «αυτόκλητους σωτήρες».

«Δεν έχουμε ανάγκη μόνο από οπαδούς, παρακολουθητές, αλλά από κάτι πολύ περισσότερο. Για εμάς, η έννοια της ενεργού συμμετοχής στην πολιτική εμπεριέχει την ανθρώπινη επαφή, τη συλλογικότητα και τις δημοκρατικές αξίες» επισημαίνει τονίζοντας την ανάγκη μαζικοποίησης, όχι μόνο με όρους ποσοτικούς αλλά και με όρους παρέμβασης στους κοινωνικους χώρους.

«Μέσα από ένα μαζικό και ανοιχτό συνέδριο, θα πρέπει να σκιαγραφήσουμε την ταυτότητα της σύγχρονης Αριστεράς» προσθέτει, ενώ αναφορικά με την κυβέρνηση Μητσοτάκη λέει χαρακτηριστικά πως «ξανασυναντιούνται αυτοί που ‘όλοι μαζί τα φάγανε'», κάνοντας λόγο για υπερσυγκεντρωτικό μοντέλο διακυβέρνησης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here