Σκουρλέτης: Πολύ σύντομα αποκαλύφθηκε η σκληρά νεοφιλελεύθερη και αντικοινωνική πολιτική της ΝΔ-Να ζητήσει συγγνώμη για το Μακεδονικό-Τι λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ

 «Νομίζω ότι μέσα σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα γίναμε μάρτυρες μιας μικρής αποκάλυψης γύρω από τον πραγματικό χαρακτήρα του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Και χωρίς για μας να αποτελεί έκπληξη, βλέπουμε ότι όσα μέχρι τώρα έχουν δει το φως της δημοσιότητας κινούνται στη λογική μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης, αντιμεταρρυθμιστικής και αντικοινωνικής πρότασης».

Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ. Οπως είπε:

«Αναφέρομαι στο κορυφαίο ζήτημα του ασφαλιστικού και ιδιαίτερα στα ζητήματα της επικουρικής ασφάλισης όπου πλέον, αυτό το οποίο αρνιόταν να αποσαφηνίσει προεκλογικά, όπως θυμάστε, η Νέα Δημοκρατία και ήταν χαρακτηριστικό ότι δεν περιείχε και στο τυπωμένο πρόγραμμά της κάποια αναφορά για το ασφαλιστικό ζήτημα, τώρα φαίνεται ότι πάνω στο τραπέζι έχει έρθει η υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης με τον τρόπο που το θέτει. Ένα είναι αυτό. Το άλλο ζήτημα είναι αυτές οι αλλαγές που γίνονται στο επίπεδο των ειδικών γραμματειών. Με την πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτής της Επιθεώρησης Εργασίας, όπου από μία αυτοτελής γραμματεία σε έναν πολύ κρίσιμο τομέα, όπως είναι αυτός της εποπτείας των συνθηκών απασχόλησης των εργαζομένων, αυτή ουσιαστικά ψαλιδίζεται, περιορίζεται ο ρόλος της και θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο ότι μας φέρνει στο νου αυτά τα οποία είχε υποστηρίξει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι τέτοιου είδους μηχανισμοί, επιθεωρήσεις, ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι εμπόδια για την επιχειρηματικότητα, όπως την αντιλαμβάνεται. Θέλω να προσθέσω την εμμονή σε ένα ξεπερασμένο και παρωχημένο σχέδιο σε σχέση με τη ΔΕΗ, που στον πυρήνα του έχει απλά και μόνο να πουλήσει τα πιο κερδοφόρα κομμάτια και αυτά που στηρίζουν τη ΔΕΗ, που είναι τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια. Αντιλαμβάνεστε μετά την προσπάθεια απαξίωσης το να πας ένα βήμα από εδώ και πέρα θα είναι κάτι καταστροφικό για τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, η οποία ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει τα προβλήματα που σχετίζονται με χρόνια ζητήματα και που εμείς σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό επιχειρήσαμε και έχουμε ανοίξει ένα δρόμο υπέρβασής τους. Αυτά είναι κάποια χαρακτηριστικά και δεν θέλω να αναφερθώ στα ζητήματα της συγκρότησης της κυβέρνησης, της μεταφοράς Υπουργείων, όπως αυτό της Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μιλάμε λοιπόν πράγματι για μία επιχείρηση νεοφιλελεύθερης αντιμεταρρύθμισης».

Ταυτοχρόνως εξαπολύει, μέσω της συνέντευξής του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για το Μακεδονικό: αναμενόμενη, σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη, η τελική της στάση, πλην όμως «εκ των υστέρων φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία τζόγαρε ουσιαστικά σε ένα κλίμα εθνολαϊκισμού, φάνηκε ότι πάνω σε αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα ακολούθησε μία τυχοδιωκτική πολιτική ενώ ήταν βέβαιο ότι θα εκινείτο τελικά σε αυτή την γραμμή» (σ.σ. της συμφωνίας). Ζητά μάλιστα από την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό αλλά και, ειδικότερα, από τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι «έγιναν αντικείμενο επιθέσεων από διάφορους θερμόαιμους και θερμοκέφαλους ακροδεξιούς το προηγούμενο διάστημα, τους οποίους η Νέα Δημοκρατία με τη στάση της τότε τους κάλυψε».

Τέλος, μέσα από τη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ξεδιπλώνει το σχέδιο για το μετασχηματισμό του κόμματός του, καθώς και τον οδικό χάρτη προς το Συνέδριο. Ξεκαθαρίζει δε, «για μας δεν τίθεται ούτε θέμα αλλαγής τίτλου του κόμματος ούτε προφανώς αυτό το οποίο με βάση κάποιες σκοπιμότητες μας θέτουν ως ερώτημα διάφορα συστημικά κέντρα εάν ουσιαστικά μεταλλασσόμαστε σε ένα νέο κεντροαριστερό μόρφωμα. Αυτό δεν το υποστηρίζει κανείς, όπως κανείς δεν υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι ένα κόμμα μικρό, ιδεολογικής καθαρότητας»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here