Σκουρλέτης-Κουρουμπλής: Μονόδρομος οι εκλογές και σύντομα

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Μονόδρομο θεωρούν τις εκλογές δύο στελέχη της κυβέρνησης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Σκουρλέτης και ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής,  προκειμένου όπως υποστηρίζουν, να υπάρξει εκ νέου έκφραση της λαικής βούλησης  και ανανέωση της λαικής εντολής.

«Οι εκλογές είναι επιβεβλημένες, καθώς η πραγματικότητα που διαμορφώνεται είναι πολύ διαφορετική από αυτή που είχαμε πριν. Χρειάζεται δημοκρατική νομιμοποίηση από την κοινωνία. Οι κινήσεις της κυβέρνησης πρέπει να εγκριθούν από τον λαό», ανέφερε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας σήμερα Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό  Σκάι.

Ενδεικτική ήταν η τοποθέτησή του ως προς τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών: «Αν δεν βλέπουμε στο ορατό μέλλον, σε ένα σύντομα χρονικό ορίζοντα, τότε η αστάθεια θα είναι αυτό που θα χαρακτηρίζει τις εξελίξεις».

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εξελίξεις ο Π.Σκουρλέτης  έκανε λόγο για ρήγμα που δεν γεφυρώνεται εύκολα. «Περάσαμε τρεις εβδομάδες με απανωτά χτυπήματα στην λειτουργία της κυβέρνησης. Αντιλαμβάνομαι το σοκ που έχουν υποστεί ψηφοφόροι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζω το δικαίωμα στους διαφωνούντες να εκφραστούν με μια ψήφο», είπε ο υπουργός  και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη διαδικασία της ενοποίησής του. Αν πάμε σε εκλογές θα δούμε πώς θα διαμορφωθούν και οι λίστες».

Π. Κουρουμπλής: Μοναδική λύση οι κάλπες ακόμη και με ψήφο εμπιστοσύνης

Ακόμη κι αν η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, οι εκλογές είναι η μοναδική λύση που θα πρέπει να προκριθεί για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ , τόνισε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΒΗΜΑ 99,5.

«Είναι αναγκαίο να υπάρξουν διαδικασίες, μετά από τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος, άρα η ψήφος εμπιστοσύνης κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση» σημείωσε.

Τόνισε, πάντως, ότι αυτή η διαδικασία πρέπει σε κάθε περίπτωση να οδηγήσει στην ανανέωση της εντολής που έχει η κυβέρνηση από τους πολίτες.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here