Σκουρλέτης: Την Τρίτη ψηφίζεται η διάταξη για τους συμβασιούχους

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI-ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Την Τρίτη θα ψηφιστεί η διάταξη για τους συμβασιούχους δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «κοινή οπτική» στα πράγματα μετά τη συνάντηση κάτι που όπως εκτίμησε αποτελεί θετική εξέλιξη καθώς δεν υπήρχε στις προηγούμενες συναντήσεις.

 «Εξίσου θετική θεωρώ την τοποθέτηση εκ μέρους του κ. Πατούλη, ότι η γνώμη της ΚΕΔΕ είναι ότι τα θέματα της αποκομιδής των απορριμμάτων πρέπει να είναι μια υπόθεση των δήμων και όχι ιδιωτικών εταιρειών» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «η πραγματική στόχευση της Νέας Δημοκρατίας. Να παραδοθεί, αυτό το κοινωνικό έργο που είναι στον πυρήνα της Αυτοδιοίκησης – που κατοχυρώνεται συνταγματικά και προβλέπεται για την Αυτοδιοίκηση – σε ιδιωτικά συμφέροντα. Με μεγαλύτερο κόστος για τους πολίτες και χειρότερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους. Αυτό καταδεικνύει, άλλωστε και η διεθνής εμπειρία».

«Με την πρότασή μας θεωρώ, λοιπόν, και θέλω να το πω για άλλη μια φορά, ότι απαντάμε στο ζήτημα της συνέχισης της δουλειάς των εργαζομένων. Βάζουμε μία τάξη στο τοπίο της καθαριότητας στην Αυτοδιοίκηση, με μόνιμες θέσεις μέσα από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και ξεμπλοκάρουμε από το σημερινό αδιέξοδο» σημείωσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here