Σκουρλέτης: «Η πολιτική της κυβέρνησης είναι πολιτική λιτότητας αλλά πολύ πιο ήπια»

«Αυτά που περάσαμε εμείς είναι πολύ πιο light» από τα μέτρα που πέρασαν από το 2010 οι προηγούμενες κυβερνήσεις «με βία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία της Αθήνας με τους θεσμούς, είπε πως οι επιλογές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα πρέπει να αξιολογηθούν συγκριτικά με την εναλλακτική «της τυφλής ρήξης» που θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση του λαού, με «απρόβλεπτες συνέπειες». «Η πολιτική η οποία εφαρμόζεται από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προφανώς δεν ξεφεύγει από το να είναι πολιτική λιτότητας αλλά είναι πολύ πιο ήπια.

Αυτό πιστοποιείται απ’ τα ίδια τα νούμερα», τόνισε. «Κάποιος που θα γράψει την ιστορία θα γράψει ότι η κυβέρνηση είχε το θάρρος και έθεσε σε δοκιμασία έναν επώδυνο συμβιβασμό που δέχθηκε».

Χαρακτηρίζοντας θετική εξέλιξη τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για πρώτη φορά από το 2010, ο υπουργός κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι έχουν τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, υποστηρίζοντας πως «κάποιοι έφαγαν με δέκα μασέλες».

«Αυτή η κυβέρνηση δεν ασπάζεται την αντίληψη και τη λογική των μνημονίων», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το παράλληλο πρόγραμμα περιλαμβάνει μέτρα «που προσπαθούν να λειάνουν τις πολιτικές που δεν είναι δικές μας».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here