Σκουρλέτης: Πάνω από 7.000 προσλήψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων

Πάνω από 7.000 θα είναι οι μόνιμες προσλήψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια συνεδρίου της ΠΟΠ- ΟΤΑ.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε επίσης ότι η προκήρυξη των μόνιμων θέσεων αναμένεται να δημοσιευτεί σε λίγες ημέρες και ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό που γίνεται για πρώτη φορά από το 2009, «κάτι σημαντικό από μόνο του», «γιατί δημιουργεί χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας στην Αυτοδιοίκηση έναν χώρο που κατά κύριο λόγο οι ελαστικές μορφές εργασίας είχαν εισχωρήσει μέσα στην καθημερινή του λειτουργία».

«Γνωρίζουμε τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν, σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης,  και τα έχουμε αναδείξει με κάθε τρόπο και δεν θα σταματήσουμε να τα λέμε συνολικά, για το θέμα των συμβασιούχων, όπως και τα εμπόδια που υπάρχουν στο σημερινό νομικό πλαίσιο, αλλά και στις δεσμεύσεις της χώρας για το θέμα των προσλήψεων που δεν μας επιτρέπει να έχουμε μία συνολική λύση για τους συμβασιούχους σε άλλους τομείς, πέρα από την καθαριότητα.

Αλλά την ίδια στιγμή προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνονται και να πείσουμε αυτούς οι οποίοι ασκούν μία επιτροπεία στη χώρα, -και αυτό είναι μία αλήθεια- η Ελλάδα είναι μία χώρα αυτή τη στιγμή περιορισμένων δυνατοτήτων ως προς το θέμα των αποφάσεων, δεν έχει αποκτήσει την κυριαρχία της, έστω αυτό το βαθμό  κυριαρχίας που έχουν οι υπόλοιπες χώρες της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι όλοι όσοι ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εθελοντικά έχουν εκχωρήσει ένα μέρος των αποφάσεών τους, σε κάποια άλλα υπερεθνικά κέντρα, αλλά για την Ελλάδα είναι κάτι προφανώς δυσμενέστερο το καθεστώς μέσα στο οποίο λειτουργεί».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here